MESKİ GEZİCİ SU ANALİZ LABORATUVARI, 4 AYDA 3 BİN 10 ANALİZ GERÇEKLEŞTİRDİ

MESKİ Genel Müdürlüğü bünyesindeki Gezici Su Analiz Laboratuvarı ile su kalitesinin yerinde takibi yapılıyor. Böylece ulaşılması zor bölgelerde suyun kalitesinin kontrolü ve yerinde analizi gerçekleştiriliyor. Gezici Laboratuvar personeli tarafından vatandaşlarla birebir iletişim kurularak, konu hakkında bilgilendirilmeleri de sağlanıyor. MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin’i karış karış gezen Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracılığıyla yaklaşık 4 aylık sürede 195 noktadan 317 numune alarak 3 bin 10 adet yerinde analiz yaptı. MESKİ Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında; “Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracımız ile Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar Mersin’in tüm ilçelerine ve kırsal mahallelerine ulaşarak numuneler almaya ve kontrollerini sağlamaya hız kesmeden devam etmekteyiz. Gezici Su Analiz Laboratuvar ekiplerimiz aracılığı ile su kaynaklarının her geçen gün azalmasının yanı sıra suyun bilinçsiz kullanımdan dolayı kirlendiği ve gelecek için israf edilmemesi gerektiği bilgilerini de vatandaşlarımıza özenle anlatmaktayız” denildi.

Sağlık Yayın: 08 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 08.10.2020 15:38:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracı ile ulaşılması zor mahallelere giderek, okul, sağlık kuruluşu, ibadethane gibi yerlerden numune alıyor ve içmesuyu kalitesinin yerinde kontrollerini sağlıyor.

195 noktadan 317 numune alınarak, toplam 3 bin 10 adet yerinde analiz yapıldı

MESKİ tarafından yapılan planlamalar doğrultusunda, Mersin sınırları içerisinde “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” ve “Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği” kapsamında su analizleri yerinde gerçekleştiriliyor. Mikrobiyolojik ve kimyasal analizleri gerçekleştirmek amacıyla güçlü ekipman ve teknik analiz cihazlarıyla donatılan Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracı, içmesuyu ve deniz suyu numunelerinde kullanılıyor. Yapılan bu çalışmalar kapsamında, 4 aylık sürede Mersin’in merkezinde olduğu kadar köyler, yaylalar ve kırsal kesimlerden de numune alınarak, kontrolleri sağlandı. Bu çerçevede, Mersin’in dört merkez ilçesinde (Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli) 77, Tarsus’ta 45, Erdemli’de 29, Çamlıyayla’da 10, Gülnar’da 9, Aydıncık’ta 9, Silifke’de 8, Anamur’da 7 ve Mut’ta 1 adet olmak üzere toplam 195 noktadan 317 numune alındı. Toplam 3 bin 10 adet yerinde yapılan analiz (Sıcaklık, pH, bulanıklık, iletkenlik, alüminyum, toplam sertlik, serbest klor, demir, amonyum, nitrit, nitrat, Escherichia coli, Koliform) ile içmesuyu kontrolleri gerçekleştirildi.

Gezici Su Analiz Laboratuvarı’nda vatandaşlara suyun önemi ve su tasarrufu hakkında bilgiler veriliyor

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 “Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracımız ile Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar Mersin’in tüm ilçelerine ve kırsal mahallelerine ulaşarak numuneler almaya ve kontrollerini sağlamaya hız kesmeden devam etmekteyiz. Günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden anlayış ile planlanan ve hizmete alınan Gezici Su Analiz Laboratuvarı’nda yeterli teknik analiz ekipmanları bulundurmaktayız. Cihazlar için gerekli enerji, araçta bulunan 4 adet denizaltı aküsüyle sağlanmakta olup, araca ait cihazlar tam kapasite çalıştırıldığında yaklaşık olarak 15 saat kesintisiz enerji sağlanacak şekilde tasarlanmıştır. Analiz sonuçları, kayıt ve raporlanmasını, Mobil Laboratuvara özel olan numune takip sistemi programıyla gerçekleştirmekteyiz. Toplum sağlığının korunması çalışmalarını hassasiyetle dikkate alan aracımız ile vatandaşlarımıza suyun insan yaşamındaki önemi ve su tasarrufu hakkında bilgiler vermekteyiz. Gezici Su Analiz Laboratuvar ekiplerimiz aracılığı ile su kaynaklarının her geçen gün azalmasının yanı sıra suyun bilinçsiz kullanımlardan dolayı kirlendiği ve gelecek için israf edilmemesi gerektiği bilgilerini de vatandaşlarımıza özenle anlatmaktayız.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.