MOBİL KIYAFET ARACI İLE ÇOCUKLAR BAYRAMLIKLARINA KAVUŞTU

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kıyafet Evi’, kırsal mahallelerde mobil araçla hizmet vermeye de başladı. ‘Sen Allar Giy Ben Kırmızı’ sloganıyla yollara düşen Mobil Kıyafet Aracı, kırsal mahallelerdeki çocuklara bayramlıklarını ulaştırdı. Yeni kıyafetlerine kavuşan çocuklar büyük bir sevinç yaşadı. Büyükşehir’in Kıyafet Evi hizmetinden bugüne kadar toplam 7 bin vatandaş faydalandı.

Gündem Yayın: 01 Mayıs 2022 - Pazar - Güncelleme: 01.05.2022 12:02:53
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin 2020 yılında başlattığı ‘Kıyafet Evi’ hizmeti, artık ‘Mobil Kıyafet Evi Aracı’ ile kırsal mahallelere de ulaşıyor. Bayram için çocukların yüzünde sıcak bir gülümseme oluşturmak ve onlara bayramlık kıyafet hediye etmek isteyen Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mobil Kıyafet Evi Aracı’ yollara düşerek mahalle mahalle geziyor, sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri kırsalda da sürüyor.

‘Sen Allar Giy Ben Kırmızı’ sloganıyla yollara düşen Mobil Kıyafet Aracı’nın Ramazan Bayramı öncesi gittiği kırsal mahallelerden birisi de Akdeniz ilçesinin Puğkaracadağ Mahallesi oldu.

Kıyafet Evi Projesi’nden bugüne kadar 7 bin vatandaş faydalandı

Ulu Cami Meydanı’nda yer alan Kıyafet Evi ile dar gelirli ailelere 4’er aylık periyotlar halinde yılda 3 kez giysi desteği sağlayan hizmet, artık kırsal mahallelerde yaşayan ve merkeze gelme fırsatı bulamayan vatandaşların ayağına kadar ulaştırılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Kıyafet Evi Projesi’nden bugüne kadar toplam 7 bin vatandaş faydalandı.

“Çocukların yüzündeki tebessüm olabilmek istedik”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görevli Kıyafet Evi Sorumlusu Nesrin Çalışkan, yeni başlayan mobil hizmetin vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığını belirterek, “Merkeze uzak olan kırsal bölgelerdeki vatandaşlarımız bize gelemedikleri için biz onlara gitmek istedik ve bu hafta itibariyle mobil kıyafet aracımızla yola çıktık. Bayram öncesi çocukları mutlu etmek, onların yüzündeki tebessüm olabilmek için bu projeyi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız ve çocuklarımız çok mutluydu. Geri dönüşler çok güzeldi. Biz bu projeye devam edeceğiz” dedi.

“İki bayram yaşadık”

Projeden faydalanan köylülerden Necla Kılbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileterek, “Hem çocuklarımız memnun oldu hem de bizlere maddi ve manevi destek oldu. İnanın duygular ifade edilmez ama çok mutlu olduk. Ayağımıza gelişi, bizim oraya gidemeyişimiz… Buradan işimizi bırakıp da gidemiyoruz. Çünkü 15-20 kilometre uzak bizden. Çocuğu kime teslim edeceksin ya da işleri kime bırakacaksın? Ayağımıza gelmesi çok mutlu etti. Çok şey değişti zaten Vahap Başkanımızla. Gerek belediye otobüsleri, gerek yemek, aşevi, kıyafet daha da çok mutlu etti bayramın gelmesiyle. İki bayram yaşadık. Teşekkür ederim” cümleleriyle duygularını anlattı.

“Çocuklar da sevinecek, biz de mutlu olduk”

Köylülerden Menekşe Gül de çok sevindiklerini anlatırken, “Kızıma alt üst kıyafet aldım. O da görünce sevinecek. Yeşil Kartlıyım ama şimdiye kadar Kıyafet Evi’nden alamamıştım. Şimdi ayağıma kadar geldi, mutlu oldum. Allah razı olsun Başkanımızdan” diye konuştu.

“Evde bayramlık bir şey yoktu. İyi ki gelmişsiniz”

Projeden faydalanan Hatice Kılbaş ise “Çok mutlu olduk. Ayağımıza kadar geldi. Beğendik, seçtik. Çocuklar sevinir, mutlu olur. Bayramlık aldık çocuklara” dedi. Çocuklardan Osman Kılbaş, “Çok mutlu oldum, sevindim.  Bayramlık evde bir şey yoktu. İyi ki gelmişsiniz” diye konuştu.

Vatandaşlardan İsmet Çiftçi de mutluluğunu ifade ederek, “Vahap Seçerimizden Allah binlerce razı olsun. 12 yaşındaki kızıma elbise, 10 yaşındaki oğluma kıyafet aldım. Bayramlık hediyesi” ifadelerini kullandı.

“Bayram öncesi böyle bir mutluluk yaşattığınız için teşekkür ederiz”

Kıymet İnönü de duygularını, “Köyden köye geldiğiniz, bayram öncesi böyle bir mutluluk yaşattığınız için teşekkür ederiz. İyi oldu, güzel. Böyle bir şey olmuyordu önceden” cümleleriyle ifade etti. Duygu İnönü ise teşekkürlerini ileterek, “Şu pahalılıkta Başkanımızın bizi düşünüp, destek vermesi mutlu etti bizi. Bayram öncesi bir de çocukları sevindirmesi. Çok teşekkür ederiz, mutluyuz” dedi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.