SEÇER’DEN ÖĞRENCİLERE ÖĞRENİM YARDIMI MÜJDESİ

Başkan Seçer, MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin sağladığı ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı Desteği’ kapsamında öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda oluşturulan masalara tek tek oturup öğretmenler ve öğrenciler ile sohbet eden Başkan Seçer, öğrencilerin tercih yapmayı düşündükleri alanlar hakkında bilgi aldı. Üniversiteyi kazanan öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen öğrenim yardımının bu yıl 1600 TL olacağını müjdeleyen Seçer, “Mersin'de ikamet eden ailelerin her üniversiteyi kazanan çocuğu, beyana tabi olarak, herhangi bir gelir testine de tabi tutmadan bizden 1600 TL yardım alabilecekler. Buradan da öğrencilerimize, velilerimize duyuralım. Bize müracaat etsinler. Bilgilerini göndersinler. Biz çocuklarımızın bu yılki ihtiyaçlarının 1600 TL’lik kısmını Belediye olarak karşılayacağız” dedi.

Eğitim Yayın: 11 Ağustos 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 11.08.2021 09:54:56
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin sağladığı ve 20 Ağustos’a kadar devam edecek olan ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı Desteği’ kapsamında Kongre ve Sergi Sarayı’nda öğrenciler, aileleri ve öğretmenler ile buluştu. Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversiteyi kazanan öğrencilere yönelik yapılan öğrenim yardımının bu yıl 1600 TL olacağını müjdeleyerek, “Biz çocuklarımızın bu yılki ihtiyaçlarının 1600 TL’lik kısmını Belediye olarak karşılayacağız” dedi.

Seçer öğrencilerle keyifli bir sohbet etti

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi tarafından oluşturulan masalara tek tek oturup öğretmenler ve öğrencileri dinleyen Başkan Seçer, öğrencilerin tercih yapmayı düşündükleri alanlar hakkında bilgi aldı. Öğretmenlerle tercih danışmanlığı konusunda nasıl bir yol izledikleri hakkında sohbet eden Başkan Seçer, öğrencilerle de yapacakları tercihler hakkında konuşup, nerede mutlularsa orada başarının kaçınılmaz olacağını söyledi.

“Öğrencilerimiz beklentilerine cevap verilecek bir fakültede çok daha başarılı olurlar”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada,  “Burası MERCİ Merkezimiz’in, yani Danışmanlık Merkezimiz’in öğrencilerimizle mülakat yaptığı yer. Burada elde ettikleri puanla ilgili düşündükleri üniversiteler, fakülteler ile ilgili bazı çalışmalar yapılıyor. Tabi öğrencinin bakış açısı ile uzmanların bakış açısı farklı. Çok daha detaylı, üniversiteler konusunda burada bilgi edinme imkânı var. Örneğin bir öğrencimiz tıp fakültesini istiyor ama hangi üniversitenin, hangi fakültesinde nasıl bir eğitim düzeyi var ya da orada yayınlanan makaleler ya da maket üzerinden mi kadavra üzerinden mi eğitim verildiğine dair bütün detay bilgileri şu anda arkadaşlarım öğrencilerimize sağlıyorlar. Bu çok önemlidir, çok değerlidir ve sonuçta bu öğrencilerimiz mutlu oldukları yerde, beklentilerine cevap verilecek bir fakültede çok daha başarılı olurlar. Bu hayatın kuralıdır. Nerede mutluysanız, nerede isabetli bir karar vermişseniz orada başarı kaçınılmaz olur” dedi.

“Eğitimde fırsat eşitliği kavramı çok değerli ve önemli”

Sohbet ettiği çocukların hepsinin yetenekli çocuklar olduğunu ifade eden Başkan Seçer, ziyaret dolayısıyla mutlu olduğunu vurguladı. Başkan Seçer, “Biliyorsunuz eğitim merkezimiz var, kurslarımız var, üniversiteye hazırlık kurslarımız ve 8 şube, merkez, Tarsus ve diğer ilçelerimiz. Periferideki Çamlıyayla dışında Mut’tan Gülnar’a kadar bütün ilçe merkezlerimizde bizim eğitim kurumlarımız var. Burada eğitimde fırsat eşitliği kavramı çok değerli ve önemli. Bizim orada o eğitim kurumunu açmamızın temel sebebi bu. Yani gelir düzeyi yeterli aileler çocuklarına bu imkânı sağlayabiliyor ama yetersiz olan ailelerin çocuklarının da buraya gitme hakkının olduğunu aslında belediye bir anlamda gösteriyor ya da sağlıyor” diye konuştu.

“Bu başarıyı, bu ciddiyeti, bu düzeni gören vatandaş çocuğunu bize teslim etmek istiyor”

Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde eğitim alan toplam 125 öğrencinin ilk 50 bine girdiğinin bilgisini veren Başkan Seçer, “Bu değerli bir sonuç. Hocalarıma teşekkür ediyorum, daire başkanımızdan en alt kademedeki çalışma arkadaşına kadar herkesin tabi ki burada emeği var. Temel düsturumuz; kaliteli yapmak, iyi yapmak, yapmış olmak için değil, yasak savmak için değil. Yani biz şöyle de yapabiliyorduk. Eski anlayışta olduğu gibi. 4 bin kişi kayıtla başlıyormuş daha önceki dönemlerde, biz geldiğimizde 1800-1900 öğrenci vardı. Oysa 4 bin kişi ile başlamış. Ama şimdi biz 3 bin 800-4 bin ile başlıyoruz, 4 bin 300-4 bin 500 ile bitiriyoruz. Neden? İlla ki bu başarıyı gören, bu ciddiyeti gören, bu tertibi, düzeni gören vatandaş çocuğunu bize teslim etmek istiyor. Ek kontenjanlar açıyoruz ve sezon sonuna kadar bizim ortalama beklentimizin üzerinde bir talep olunca böyle kapasiteyi de arttırmak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Mersin her anlamda öğrencilerimize imkân sunan bir kent”

Mersin’in kent olarak öğrencilere pek çok imkân sağladığını dile getiren Seçer, “Tabi ben Mersin’in tercih edilmesini isterim. Mersin her anlamda öğrencilerimize imkân sunan bir kent. 4 üniversitemiz var, 50 binin üzerinde öğrencimiz var. 2 devlet, 2 vakıf üniversitemiz var. Her türlü çalışma alanı var. Tıptan mühendislik dallarına, sosyal bilimlere kadar her türlü fakültelerimiz var burada. İklimsel açıdan, sosyo-kültürel açıdan Mersin gençlere, öğrencilere cazip gelebilecek bir kent. Tabi ekonomik açıdan da öyle. İstanbul, Ankara gibi metropollerde öğrencilerimizin hayatlarını idame ettirmesi öyle kolay değil ama burada aynı standartta çok daha düşük para maliyeti ile ya da masraflarla çok daha mutlu olabilirler diye düşünüyorum” dedi.

Seçer’den müjde: Büyükşehir’in öğrenim yardımı 1400 TL’den 1600 TL’ye çıkarılacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversiteyi kazanan öğrencilere yapılan öğrenim yardımının bu yıl 1600 TL’ye çıkarılacağını müjdeleyen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Belediyemizin de sunduğu çok değerli ve önemli imkanlar var. Yani ücretsiz Wi-Fi’den, toplu taşımada, ulaşımda fiyatların Türkiye ortalamasının çok çok altında olması gibi. Bir öğrenci 1 TL'ye seyahat edebiliyor. Biliyorsunuz 2024’e kadar da bu bizim çocuklarımıza sözümüzdü ve uygulamada bizde devam ediyor. Diğer taraftan burada Mersin'de ikamet eden ailelerin her üniversiteyi kazanan çocuğu, beyana tabi olarak, herhangi bir gelir testine de tabi tutmadan bizden 1600 TL yardım alabilecekler. Buradan da öğrencilerimize, velilerimize duyuralım. Bize müracaat etsinler. Bilgilerini göndersinler. Biz çocuklarımızın bu yılki ihtiyaçlarının 1600 TL’lik kısmını Belediye olarak karşılayacağız. Yine burada, Mersin'de üniversitelerde eğitim görecek çocuklarımıza da Çamaşır Kafe’den çorba hizmetine kadar birçok alanda etkinliklerimize kadar kendilerini iyi hissedebilecekleri, rahat ders çalışacakları okuma salonlarına kadar, kütüphanelere kadar birçok alanda katkı sunacağız. Mersin huzur kenti, Mersin kardeşlik kenti, Mersin birlik kenti, Mersin herkesin güldüğü bir kent ve Mersin herkesin kendisini güvende htiği bir kent. Buradan da tüm Türkiye’ye mesajım olsun.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.