SEÇER, YOLDAN GEÇEN KASKSIZ MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNE KASK HEDİYE ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Ben de Kaskımı Takıyorum” sloganıyla gerçekleştirilen farkındalık etkinliğine katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen kasklar, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesindeki etkinlikte temsili olarak motosiklet kullanıcılarına hediye edildi. Başkan Seçer de Sinan Yıldız isimli bir vatandaşa kask ve bilgilendirici broşür verdi. Başkan Seçer, kask hediye ettiği motosiklet sürücüsüne, “Motor kazalarında kask kullananların hayatta kalma şansları daha yüksek. Artık bu bir aksesuar olarak değil, bir zorunluluk olarak düşünülmeli” dedi.

Gündem Yayın: 07 Ekim 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 07.10.2020 10:25:13
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesinde “Ben de Kaskımı Takıyorum” sloganıyla düzenlenen kampanya çerçevesindeki farkındalık etkinliğine katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen kasklar, Fenerbahçe Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte temsili olarak yoldan geçen kasksız motosiklet sürücülerine takdim edildi. Başkan Vahap Seçer de Sinan Yıldız isimli bir sürücüye kask hediye etti. Başkan Seçer, kask hediye ettiği motosiklet sürücüsüne, “Motor kazalarında kask kullananların hayatta kalma şansları daha yüksek. Artık bu bir aksesuar olarak değil, bir zorunluluk olarak düşünülmeli” dedi.

Etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necip Çarıkcıoğlu, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan Vekili Albay Çağın Taşkın da katıldı.

Kasksız sürücülere ceza yazılmadı, kask hediye edildi

“Ben de Kaskımı Takıyorum” sloganıyla düzenlenen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediyesi, TSE standartlarına uygun 50 adet kask desteği sağladı. Mersin Valiliği ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ile birçok paydaş kurum ve kuruluşun desteğiyle gerçekleştirilen kampanya çerçevesindeki farkındalık etkinliğinde, Adnan Menderes Bulvarı’ndan geçen kasksız 3 motosiklet sürücüsü durduruldu. Kask takmayan sürücülere Karayolları Trafik Kanunu’na göre uygulanan 132 liralık para cezası kesilmedi, kask ve bilgilendirici broşürler hediye edildi. Durdurulan ilk sürücüye Mersin Valisi Ali İhsan Su kask vererek, sürücüyü uyardı.

Trafik polislerinin durdurduğu ikinci motosiklet sürücüsüne de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer kask ve bilgilendirici broşür hediye etti. Sinan Yıldız isimli sürücü bir tantunicide paket servisi yaptığını ve siparişi yetiştirmek için acele edip, kask takmayı unuttuğunu söyledi.

“Motor kazalarında kask kullananların hayatta kalma şansları daha yüksek”

Başkan Vahap Seçer ise motosiklet sürücüsü Yıldız’ı kask kullanımı konusunda uyararak, “Sürekli motosiklet kullanıyorsun. Bundan sonra bu kaskla kullanmak durumundasın. Çünkü hayatın her şeyden önemli, acil de olsa. Biliyorsun motor kazalarında kask kullananların hayatta kalma şansları daha yüksek. Artık bu bir aksesuar olarak değil, bir zorunluluk olarak düşünülmeli. Ben şimdi bunu size hediye edeceğim ama bundan sonra lütfen kask takmadan trafiğe çıkmayın” dedi.

Mersin, motosiklet kullanımında Türkiye’de 7. sırada yer alıyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün hazırladığı Trafik Kazalarının Önlenmesine İlişkin Dünya Raporu’na göre trafik kazalarında dünya genelinde her yıl ortalama 1 milyon 200 bin kişi hayatını kaybediyor.

Türkiye’de ise ölümle sonuçlanan kaza sayısı yılda ortalama 5 bin 500 düzeyinde bulunuyor. Kazaların yüzde 22’sini motosiklet sınıfı araçlar oluşturuyor. Mersin, tescilli motosiklet kullanımında Türkiye’de 7. sırada yer alıyor. Mersin’deki 660 bin aracın 153 bini motosiklet sınıfı araç kategorisinde kayıtlı bulunuyor. Mersin’de trafik kazalarında yıllık ortalama 130 kişi yaşamını yitirirken, 8 bin civarı kişi de yaralanıyor veya sakat kalıyor. Motosiklet kazaları, Mersin’de meydana gelen kazaların yüzde 35’ini oluşturuyor. Yapılan araştırmalara göre kask kullanımının, meydana gelen kazalarda ölümleri yüzde 40 oranında, kafa yaralanmalarını ise yüzde 70 oranında azaltıldığı bildiriliyor.

#BendeKaskımıTakıyorum hashtagi ile sosyal medyada da farkındalık yaratılacak

Kampanya çerçevesinde #BendeKaskımıTakıyorum hashtagi ile kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan ve en çok beğeni alan kişilere ilerleyen haftalarda gerçekleştirilecek törenle kasklar hediye edilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.