TARİHİ KALINTILAR ARASINDA ÇÖP TOPLADILAR

Mezitli Belediyesi çalışanları tarihi 2 bin 500 yıl öncesine dayanan SoliPompeiopolis Antik Kentinde temizlik çalışması yaptı. Belediye çalışanları Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, tarihi kalıntılar arasına atılan atıkları topladı.

Yayın: 19 Eylül 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 19.09.2020 13:44:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Belediyenin farklı birimlerinde görev yapan çalışanların korona virüsü tedbirleri alarak katıldığı etkinlikte çuvallar dolusu atık toplandı. SoliPompeiopolis Antik Kentinin yanı sıra Antik Liman’dan başlayarak Kerim Afşar Parkına kadar olan geniş bir alanda yapılan etkinlikte toplanan çöpler SoliPompeopolis Parkında oluşturulan platformda sergilendi.

Atıklardan meydana gelen eserlerin de sergilendiği Sokak Sergisi yoğun ilgi gördü. 

Aynı zamanda Dünya Temizlik Gününe denk gelmesi nedeniyle böylesi farklı bir etkinlik düzenlemek istediklerini ifade eden Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, “Personellerimizle birlikte parklara, yollara tarihi alanlara atılan çöpleri topladık. Ortaya son derece kötü görüntüler çıktı. Gün boyu farkındalık yaratmak, dikkat çekmek amacıyla bu çöpler sergilenecek” şeklinde bilgi verdi.

Mezitli’de son derece hareketli bir hafta yaşandığına vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da açıklamasında, “Dolu dolu geçirdiğimiz Avrupa Hareketlilik Haftamızın, Dünya temizlik Gününe denk gelmesi nedeniyle farklı bir etkinliğe imza atmak istedik. Hep oldukça geniş bir alanı çöplerden arındırırken, yaşanan tahribatını boyutunu gösterebilmek amacıyla da sokak sergisi düzenledik. Umarım ki, açılan bu sergiyi görenler, çalışanlarımızın her gün büyük bir özveriyle bakımını yaptığı, temizlediği parklarımızı, sokaklarımızı, çevremizi daha temiz tutarlar ve çöplerini yerlere atmazlar” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.