‘’TARSUS’A BİR DE BÖYLE BAK’’ PROJESİ İLE FENOMENLER TARSUS’U GEZDİ

Tarsus Belediyesi kentin turizmine ve görünürlüğüne katkı sağlamak amacıyla sosyal medya üzerinden yüzbinlerce takipçiye sahip sosyal medya fenomenleri için bir Tarsus Gezisi organize etti. ‘’Tarsus’a Bir de Böyle Bak’’ isimli gezi etkinliğinde fenomenler, Tarsus’un tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret ederek anlarını sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı. Tarsus’u tanıtmak üzere birçok yeri ziyaret eden fenomenlerürettiği içerikleriyle de milyonlarca görüntüleme aldı.

Yayın: 19 Temmuz 2022 - Salı - Güncelleme: 19.07.2022 21:36:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 18-19 Temmuz tarihleri arasında ürettikleri seyahat, yemek, turizm içerikleri ile yüzbinlere hitap eden sosyal medya fenomenleri için Tarsus Gezisi düzenlendi. ‘’Tarsus’a Bir de Böyle Bak’’ isimli gezi etkinliğinde ürettikleri yemek içerikleri ile tanınan @gurme_izmir kullanıcı adıyla Selin Ece Özgen ve @endermutfakta kullanıcı adıyla Ender Şire, seyahat ve tanıtım videoları ile tanınan @ozansihay kullanıcı adıyla Ozan Sihay ve @reshontheway kullanıcı adıyla Reşat Taman, sokak kültürü ve hikayeleri ile tanınan @dincerisgel kullanıcı adıyla Dinçer İşgel, turizm danışmanı @ersintekintatilyum adıyla Ersin Tekin organize edilen 2 günlük gezi programında Tarsus’un tarihi ve doğal güzelliklerini görüp fotoğraflarken, birbirinden lezzetli yemekleri de tatma imkanı buldular. Sosyal medya fenomenleri ürettikleri içerikler ile milyonlarca görüntüleme alırken, Tarsus’un çağın en önemli reklam kaynağı olan sosyal medya da daha fazla görünür olmasına katkı sağladılar.

 

DENEYİMLERİNİ TAKİPÇİLERİ İLE PAYLAŞTILAR

2 gün boyunca bir çok tarihi ve doğal güzellikleri gezip, Tarsus’un lezzetlerini deneyimleme imkanı bulan fenomenler; TaşkuyuMağarası ve Eshab-ı Kehfile güne başladılar. PiriömerliGölü, Lavanta Bahçeleri, Kurtçuku Kanyonu, Karageçit Kanyonu, Tarsus Barajı, Tarsus Şelalesi, Nusret Mayın Gemisi, Kleoapatra Kapısı, GözlükuleHöyüğü , Tarsus Amerikan Koleji, ST Paul Kilisesi, Bilal-i Habeşi Mescidi, Kırkkaşık Bedesteni, Ulu Cami, Yeni Hamam, Kubatpaşa Medresesi Tarsus Kültür Evi, Hz Daniyal Peygamber Türbesi, Donuktaş Roma Tapınağı, Roma Hamamı, Eski Cami, Siptilli Çarşısı, Şahmeran Hamamı, Eski Tarsus Evleri, ST Paul Kuyusu, Antik Yol ve Tarsus Müzesi’ni ziyaret ederek, beğeni ve deneyimlerini takipçileri ile paylaştılar. Tarsus kebabı, fındık lahmacun, Tarsus şalgamı, mamül, cezerye v.b Tarsus lezzetlerini de tadan fenomenler, Tarsus’ta beğendikleri lezzetleri sosyal medya üzerinden, hikaye, reels, gönderi olarak paylaştılar.

Ulusal tanıtım kapsamında şehrin değerlerini takipçilerine duyuran fenomenler Tarsus’u çok beğendiklerini ifade ederek, takipçilerini Tarsus’u gezmeye davet ettiklerini dile getirdiler. Tarsus’takeşfedilmemişbirçok rotanın olduğunu ve bu rotaların ölmeden önce mutlaka görülmesi gerektiğine değindiler.

 

‘YÖRESEL YEMEKLER VE DOĞAL GÜZELLİKLER ÖN PLANA ÇIKTI’

Sosyal medya fenomenlerininTarsus’un doğal ve kültürel alanlarını keşfettiklerini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Konuklarımıza özellikle gastronomi alanında ve Tarsus yöresel yemekleri konusunda tadımlar yaptırdık. Şehrimizi ve misafirperverliğimize övgüler yağdıran fenomenler yaptıkları paylaşımlarla milyonlarca sosyal medya görüntülemesi aldı. Şehrimiz için her alanda tanıtım çalışmalarını sürdürüyoruz. Emeği geçen ve katkı sağlayan herkese şehrimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.