TARSUS BELEDİYESİ ESKİYEN ÇÖP KONTEYNERLERİNİ ONARIP YENİDEN KULLANILIR HALE GETİRİYOR

Tarsus’ta çöp konteynerleri yenileniyor. Tarsus Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde tespit ettikleri arızalı çöp konteynerlerini çöp toplama merkezine naklederek onardıktan sonra yeniden hizmete kazandırılmasını sağlıyorlar.

Gündem Yayın: 13 Ekim 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 13.10.2021 15:18:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Temizlik Müdürlüğü’nün Bakım Onarım Atölyesi’ne getirilen işlevini yitirmiş ya da çeşitli nedenlerle kullanılamaz hale gelen konteynerlerinin, çürüyen aksamları kaynakla sac ekleme yöntemi ile onarılıp içinde biriken çöp sularını akıtmalarının önüne geçiliyor. Tüm aksamları gözden geçirilen konteynerler tekerlek ve kapak arızalarından arındırıldıktan sonra daha sağlam hale getiriliyor. Yapılan onarım çalışmasının ardından boyanıp logo baskısının ardından yenisinden farkı olmayacak şekilde yeniden hizmete kazandırılıyor.

Tarsus Belediyesi, tasarruf tedbirleri kapsamında atıl durumdaki çöp konteynerlerinin onarım ve bakım çalışmalarını yaparak, hizmete kazandırmak suretiyle önemli bir giderin bütçesinde kalmasını sağlarken milli servetin heba olmasının da önüne geçmiş oluyor.

Bu güne kadar yaklaşık bin adet konteynerin onarımını gerçekleştiren Tarsus Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde işlevini yitirmiş konteynerlerinin onarım ve bakım çalışmalarını atıl durumda tek bir çöp konteyneri kalmayana kadar sürdürmeyi hedefliyorlar.

Onarılıp, yenilenen ve belirlenen noktalara yerleştirilen çöp konteynerleri periyodik olarak dezenfekte işlemine tabi tutulurken, vatandaşlardan daha temiz bir çevre için çöplerini poşetleyip çöp konteynerlerine atmaları istendi.

Gelişi güzel yerlere atılan çöplerin çevre kirliğinin yanı sıra, sinek üremesine yol açıp etrafa mikrop saçtığı vurgulanırken, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması talep edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.