TARSUS BELEDİYESİ’NDEN SANATÇILARA DESTEK

Tarsus Belediyesi’nin pandemi sürecinde ekonomik sıkıntılar çeken yerel sanatçılara destek olmak amacıyla başlattığı kampanya olan “Tarsus’un Sesleri” destek konserleri başladı. Yapılan plan doğrultusunda “Tarsus’un Sesleri” ilk olarak Hacıhamzalı mahallesinde yankılandı.

Sanat Yayın: 06 Temmuz 2021 - Salı - Güncelleme: 06.07.2021 16:43:31
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus’un Sesleri konserleri kapsamında ilk olarak Hacıhamzalı’da yapılan konserde Tarsus Türk Halk Müziği Derneği sanatçıları seslendirdiler. Halkın yoğun katılım sağladığı konserde toplam 20 sanatçı sahne aldı. Halkın sanatçılara eşlik ederek söylediği türkülerin yanı sıra halaylar çekildi ayrıca Hacıhamzalı yöresinde çok sevilen “çilli bom” oyunu da oynanarak coşkulu bir gece yaşandı. Pandemi sonrası mahallelerinde yapılan bu konserin ilk konser olduğunu ve halka büyük moral verdiğini dile getiren Hacıhamzalı Mahalle Muhtarı Murat Aytaş, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a yardımsever tavrı ve sanatçılara verdiği destek için de ayrıca teşekkürlerini iletti.

 

Pandemi sürecinin ülkede yarattığı sağlık kaosunun yanı sıra ekonomik olarak da ülkenin zor şartlardan geçtiğini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” pandemi sürecinde belediye olarak üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu süreçte özellikle sağlık anlamında yaptığımız çalışmalarla Türkiye’de öncü belediyeler arasına girdik. Bu zorlu süreçte halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılara da destek olmak amacıyla düzenli yardımlarda da bulunduk. Yaptığımız bu yardımları genişleterek pandemi sürecinden zarar görmüş esnaf ve muhtarlara da yardım da bulunduk. Bu süreçte düzenli bir geliri olmayan müzisyen ve sanatçıları da düşünerek özellikle şehrimizde bulunan yerel sanatçılara destek olmak amacıyla “Tarsus’un Sesleri” adıyla bir yardım destek konseri planladık. Bu planlama kapsamında ilk olarak Türk Halk Müziği Derneği’nden 20 sanatçıya sahne aldırdık. Paylaşımcı ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla her zaman halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca yerel sanatçılarımıza destek çalışmalarımız ve konserlerimiz de devam edecektir” dedi.

Tüm Tarsus halkının davetli olduğu konserler arasında 6 Temmuz Salı günü Musalla Müzik Topluluğu konseri Yeşil mahalle Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Okulu arkasında saat 20:00’de, Emrah Samet konseri 7 Temmuz Çarşamba günü Rauf Denktaş Parkı’nda saat 20:00’de yapılacaktır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.