TARSUS BELEDİYESİ ÖDÜLLERİ TOPLADI

Ezop adlı oyunlarıyla, bağımsız bir jüri tarafından yılın yapımı, yılın yönetmeni ve yılın en iyi performansı ödüllerine layık görülen Tarsus Belediyesi Tiyatrosu sanatçıları İstanbul’da düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a da emek ödülü sunuldu.

Sanat Yayın: 08 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 08.09.2021 13:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

2. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri jürisi  ‘Yılın Yapımı’  ödülünü Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen Ezop adlı esere, Haşmet Zeybek En İyi Yönetmen Ödülü’nü Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Ezop’ adlı oyunu dolayısıyla Nihat Çapar’a,  Yılın Performansı Ödülünü yine Ezop oyunundaki rolüyle Murat Çapar’a vermişti. Jüri ayrıca Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a “Emek Ödülü” verilmesini kararlaştırmıştı.

 

Tarsus Belediyesi Tiyatrosu sanatçıları, İstanbul Kadıköy Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro'da düzenlenen 8. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri töreninde kente kazandırılan ödülleri aldı.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Şehir Tiyatrosu’nun oyuncuları tarafından bu güne kadar başarılı bir şekilde sahnelenen oyunlar binlerce izleyiciye ulaştı. Tiyatrocularımızın bu performanslarının ödüle layık görülmesi beni oldukça mutlu etti.

Tarsus’un sosyokültürel yaşantısına renk katarak hareketlilik getirmek, unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarını destekleyerek halkın bu konudaki özlemine son vermek ve gençleri sanata yönlendirmek amacıyla başlattığımız girişimler, meyvesini vermeye başladı.

Anadolu'daki ve yurt dışındaki tiyatro hareketlerini takip ederek, tiyatro sanatını yaşatanlara ödüller veren Yeni Tiyatro Dergisi, bu yıl 2. Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri kapsamında 71, 8. Emek ve Başarı Ödülleri kapsamında ise 72 ödül sunarken ödüllerden 4’ünü Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatromuz aldı.  Alınan ödüllerin adı benim için ayrı bir önem taşıyor. Emek ve Başarı, yani emek olmadan başarı zaten olmuyor. Bu nedenle emek vererek başarı elde edip dikkatleri üzerinde toplayıp bu başarılarını ödüller ile taçlandıran tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum, dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.