Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Ekipleri Denetimlerini Sürdürüyor

Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, salgın denetim çalışmaları ve rutin denetimleri aralıksız olarak sürdürülüyor.

Sağlık Yayın: 24 Aralık 2020 - Perşembe - Güncelleme: 24.12.2020 13:46:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Salgın denetimi ile ilgili konu bazlı denetim çalışmalarında, işletmelerin Covit-19 salgın tedbirleri kapsamında alması gereken tedbirler kontrol edilmekle birlikte hijyen ölçüm cihazı kullanılarak sık kullanılan yüzeylerde bakteri ve virüs yoğunluğu tespiti gerçekleştiriliyor.

Tarsus Belediyesi tarafından vatandaşların bulaşıcı hastalıklar konusunda uygulamalı olarak bilgi sahibi olmasını amaçlanarak yapılan çalışmada hijyen ölçüm cihazı kullanılıyor. Yapılan denetimlerde işletme sahipleri kirlilik yükünün görüldüğü yüzeylerde “Doğru Hijyen ve Sanitasyon” uygulaması konusunda da bilgilendiriliyor. 

Uygulama tek kullanımlık Steril swab ile istenilen yüzeyden, numune alınarak 30 saniyeden daha kısa sürede gerçekleştiriliyor. Zenginleştirme veya inkübasyon yapmadan en fazla yarım dakika içinde organik atıkların (Bakteriler, virüsler) neden olduğu kirlenmenin derecesi de bu uygulama ile tespit ediliyor. Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince şuana kadar 132 işletmede 267 ölçüm ve bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.