TARSUS İDMAN YURDU 1922 KONYASPOR DEPLASMANINDAN ÜÇ PUANLA DÖNMEYİ HEDEFLİYOR

TFF 2.Lig Beyaz grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe 1922 Konyaspor maçı öncesi açıklamada bulundu. Kamp dönemi, transferler ve yeni sezonla ilgili önemli açıklamalarda bulunan tecrübeli Teknik Direktör Ergün Penbe hafta sonu deplasmanda oynayacakları sezonun ilk maçı olan 1922 Konyaspor maçının çok zor geçeceğini söyledi.

Yayın: 01 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 01.09.2021 23:07:26
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe Tarsus İdman Yurdu Tesisleri'nde  Emine Kuren'e yaptığı açıklamada;

"Takım olarak yeni sezona hemen hemen hazır mıyız dersek bu yanlış olur. Çünkü, yeni bir ekip kurduk. 'Şampiyonluk' parolasıyla, 'Tarsus' yürüyüşü adı altında. Onun için 'tam hazır mıyız?..' dersek bu yanlış olur. Çünkü, stoper bölgesine tecrübeli bir oyuncu almak istiyordum. Ama yapamadık. Orta sahamızı son gelen Abdussamed Karnucu ile güçlendirdik. Orda bir sıkıntımız kalmadı. Sadece stoper bölgesinde bir tane daha tecrübeli bir adam almış olsaydım yüzde yüz hazırız diyebilirdik. Ama onun dışında diğer etkenler bakımından hazır sayılabiliriz. Takımdaki arkadaşlığı en üst seviyeye çekmeye çalıştık. İkinci kampta bunu da başardık. O da yüzde yüz mü?.. Ufak tefek sorunlar var. Onu da sezon içinde gidereceğiz. Yeni bir ekip olmamıza rağmen takımın arkadaşlığı ve uyumu süper. Bu arkadaşlığı ve uyumu ilk maçta Konyaspor deplasmanında sahaya yansıtıp üç puanla dönmek istiyoruz. O bakımdan yüzde yüz demesekte yüzde yüze yakın takım hazır diyebiliriz.

 

Tranfer ile ilgili olarak; Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı-İş Adamı Harun Şahin Kırbıyık Bey'in Tarsus'a son geldiğinde yaptığımız toplantıda Başkan Bey'den iki tane oyuncu istemiştim. Bir tanesini sağolsun aldı. Stoper bölgesine yakın oyuncumuzu alamadık. İstediğimiz en iyi oyuncu vardı maalesef rakamlar büyük olduğu için takımdaki dengeleri bozmamak adına o transferi şuan durdurduk. Gönül isterdi ki o bölgeye o istediğimiz oyuncuyu alalım. Ama olmadı. Önümüzde günlerimiz var. Olmasa da elimizdeki mevcut kadro içinde bulunan oyuncularla en azından devre arasına kadar onu idare etmeye çalışırız.

 

Şampiyonluk kadrosu ile ilgili olarak; Ekibe baktığımız zaman bu ligin şampiyon olmuş oyuncularından oluşuyor. Biliyorsunuz; Okan geçen sene, Yasin, Artur, Muharrem Eyiüp'te oynayan oyuncularımızdı. Gelen Cengiz Çorum'da iyi işler yaptı. Geçen sene diğer grubun gol kralı Sinan'ı aldık. Şampiyonluğa oynayacak bir ekip kurduğumuzu düşünüyorum. Tabiki işimiz kolay mı?.. Değil. Çünkü, baktığımız zaman bir tarafta Urfa var, bir tarafta Pendik var. Pendik'i biliyorsunuz Eyüp-Manisa karışımı bir takım yaptılar. İyi bir ekip kurdular. Zorlu bir mücadele geçeceğine inanıyoruz. Ama bizim ekibimizde çok iyi. Burda amaç şu; ne kadar iyi takım kurabilirsiniz kurun, çok paralarda harcarsanız takım olmadığınız zaman, ekip olmadığınız zaman, aile bağlarını güçlü kılamadığınız zaman, bir sürü para da harcarsanız, bu ligin en iyi oyuncularını da alsanız şampiyon olamıyorsunuz. Onun için burda bizim ilk amacımız; takımdaki arkadaşlığı, uyumu, aile bağlarını üst seviyeye çekmektir. Zaten ekibimiz iyi oyunculardan kurulu. Biz onuda sağlarsak sahaya iyi yansıtırız. Burda maksat takım oyuncularının bir biri için mücadele etmesi, bir birini sevmesidir. Birisi hata yaptığında diğeri kapatıyorsa işte o zaman takım olmuşuzdur. Amacımız buydu. Kamp boyunca hep bunları çalıştık. Bunda da hemen hemen başarılı olduk diyebiliriz. Tabiki haftalar ilerledikçe daha da iyi olacak. Çünkü biz yeni bir takımız. Her yerden gelen oyuncular var. Bunların uyumu kolay değil. Bugün aile içinde 5 çocuğunuz varsa onları yönetmek bile zor olabiliyor. Çatışmalar olabiliyor. Ama biz bunları takım içerisinde en aza indirgersek takım olursak şampiyonluk yolunda en büyük iddialı takım biz oluruz. Bunun için çalışıyoruz. İyi de gidiyor.

 

Sezonun ilk maçında Konya deplasmanı ile ilgili olarak; Tabiki de sezonun ilk maçları zor olmuştur. Zor olacağını biliyoruz. Kağıt üzerinde bakıldığı zaman belki bizim takım Konya'dan daha iyi olabilir. Ancak sahada yapılıyor her şey. Eğer siz sahada rakibiniz kadar mücadele etmezseniz, maçı istemezseniz kazanmanız çok zor. Onun için zor bir maç bizi bekliyor. Konya'da zor bir takım. Yaş ortalamasına baktığınızda 22-23 civarı. Bir kere çok koşan bir takım bizi bekliyor. Biliyorsunuz zorda genelde hep bozar iyi takımı. Bunun bilincindeyiz. Zor maç olacağının bilincindeyiz. Kazanmak adına iyi başlamak çok önemli. Biz eğer ordan üç puanla dönersek oyuncularımın özgüveni daha da çok artacaktır. Kazandığımız her maç sonrası özgüven tavan yapacağı için ilk maçımız bizim için çok önemli. Kazanma adına oyuncularımla sahada her şeyi yapacağız"dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.