TARSUS’TA HAYVANSEVER ÇOCUK BİRİKTİRDİĞİ 644 TL’Yİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN BAĞIŞLADI

Tarsus’ta Sokak Hayvanlarının Rehabilite edilebilmesi için duyarlılık gösteren 10 yaşındaki Deniz Kaan Turanoğlu oldukça anlamlı bir davranışa imza attı.

Gündem Yayın: 02 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 02.12.2020 13:03:47
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Deniz Kaan, kendi harçlığından biriktirdiği parayı sermaye yaparak, satın aldığı balon ve uçan balonları çocuklara pazarladıktan sonra, işi daha da geliştirip kaynamış mısır satışı yaparak elde ettiği geliri sokak hayvanları için harcamaya karar verdi.

Tarsus Belediyesi’nin Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret edip burada barınan can dostların şartlarının iyileştirilmesi için yürütülen çalışmaları yerinde gören Deniz Kaan Turanoğlu, bu çalışmaya destek verebilmek adına biriktiği 644 TL’yi, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a takdim etti.

3 yıl öncede can dostları barınakta ziyaret ettiğini ancak onların çok kötü şartlarda yaşam sürdüğüne şahitlik ettiğini ifade eden Turanoğlu, şimdi burası çok güzel olmuş, burası resmen level (seviye) atlamış, dedi.

Sokak hayvanlarının kışın soğuk yazın ise sıcaktan korunabilmeleri için bir süredir üzerinde çalışma yürüttüğü projeyi, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a anlatan Deniz Kaan Turanoğlu, mahallelere yerleştirilecek yuvalar sayesinde sahipsiz can dostlarımıza barınabilecekleri ortamları el birliği ile oluşturmuş oluruz, şeklinde konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 10 yaşındaki Deniz Kaan Turanoğlu’nun sokak hayvanları konusundaki bu duyarlığı karşısında oldukça duygulandığını ifade ederek, yaşının küçük olmasına rağmen Deniz’in gösterdiği duyarlılık ve attığı adım takdire şayan. Bu davranış benim için oldukça büyük ve anlamlı. Bizim can dostlarımıza yönelik çalışmalarımıza minik yüreği ile destek olmaya çalışan evladımızın bu davranışının tüm insanlara örnek olmasını temenni ediyorum. Biz daha önce belediye olarak çeşitli mahallere sokakta yaşam süren can dostlarımız için yuvalar yerleştirmiştik. Görevlilerimiz ve gönüllü hayvan severler tarafından düzenli olarak bu yuvalardaki mama ve su kapları kontrol ediliyor. Deniz’in projesi bu uygulamamıza yeni bir boyut kazandıracak, dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.