TARSUS TİCARET BORSASI YILIN İLK 7 AYINDA 2 MİLYAR TL İŞLEM YAPILDI

Tarsus Ticaret Borsası (TTB) hayata geçirdiği yatırımlarla bölgedeki tarımsal üretimi yüksek katma değere dönüştürmeye devam ediyor. Ağustos ayı meclis toplantısında ilk yedi ayı değerlendirilirken, projelerden de bahsedildi.

Ekonomi Yayın: 01 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 01.09.2020 16:10:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yılın ilk 7 ayında toplam 2 milyar TL’lik işlem hacmine ulaşan TTB, ihracata yönelik işlem hacmini ise 62 milyon TL’ye çıkardı. Yaş sebze meyve işlem hacmini 190 milyon TL’den 285 milyon TL’ye yükselten TTB, yılın sonunda yaklaşık 3 milyar TL’lik işlem hacmine ulaşmayı hedefliyor. 2014 yılında beridir, 30 dönüm arazi üzerine kurulu 15 bin ton kapasiteli depoları, açık alana sahip buğday pazarı, 2500 ton kapasiteli soğuk hava depoları ve hububat analiz laboratuvarı ile hizmet verdiklerini belirtildi. 

Yaş sebze meyvenin ihracat kapasitesini arttırmaya yönelik farklı hedef pazarlar ve fonksiyonlar sunan ve gittikçe gelişen elektronik ticaret imkânları konusunda yüksek hacimli ve tanınmış elektronik pazaryerlerinde üyelerinin yer alma imkânları konusunda çalışmalar yaptıkları da açıklamada yer aldı. 

 Soğuk Hava Deposu maliyetleri GES Projesi ile düşürülecek 

Bu yıl 8 dönüm arazi üzerinde faaliyete aldıkları 40 bin tonluk lisanslı deposu yatırımı ile depolama altyapılarını güçlendirildiği belirtilen açıklamada ,bölge ekonomisine, ticaretine, tarım ürünlerinin değerlendirilmesine katkı sağlayacak en önemli yatırımın Tarsus Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Şirketi olduğu ilerleyen zamanlarda ise tesisler için kendi elektriğini üretecek proje çalışmalarının olduğu ifade edildi. 

Önümüzdeki günlerde 2500 ton depolama kapasitesine sahip soğuk hava depolarında 400 tonluk kapasite artışı için revizyon ve bakım çalışmalarına başlayacaklarını belirtilirken , fizibilite çalışmaları devam eden GES yatırımı ile kendi elektriğini üreten bir kurum olarak soğuk hava deposu maliyetlerini de düşürecekleri ifade edildi. 

 “E-Ticaret konusunda hızla gelişiyoruz, genişliyoruz” 

Son verilere göre Pandemi döneminde tam 1 milyon kişinin ilk defa e-ticareti kullanmaya başladığı ve bu süreçte toplam 1 milyar 366 milyon sipariş verildiği ve şu an Ülkemizde 63 milyon internet kullanıcısı bulunduğuna değinilen toplantıda, TOBB tarafından sağlanan e-ticarette Güven Damgasına sahip şirket sayısının 17’ye ulaştığı ve ayrıca devlet tarafından e-ticaret sitesi kurulmasının da desteklendiği ifade edildi. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.