TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytini ve Zeytinyağı takdim edildi

TARSUS HABER/ Tarsus Ticaret Borsası Meclisi’nin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ve Meclis Başkanı Murat Kaya tarafından Tarsus’a özgü coğrafi işaretli ürünler takdim edildi.

Ekonomi Yayın: 27 Ekim 2022 - Perşembe - Güncelleme: 27.10.2022 10:42:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus Sarıulak Zeytinyağı’nın tek çeşit ve coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytininden üretildiğini anlatan Meclis Başkanı Murat Kaya, “Tarsus Sarıulak Zeytinyağı profenol zengini, ilaç kuvvetinde bir Zeytinyağdır” dedi.

Coğrafi işaretli ürünlerin kıymetli ve değerli olduğundan bahseden Hisarcıklıoğlu;

“Coğrafi işaretlerimiz; yerinde istihdam sağlayan geleneksel üretim biçimleriyle yerel ekonomiyi ayakta tutan, kültürel zenginliğimizi yaşatıp gelecek kuşaklara aktaran en büyük zenginliğimiz, mirasımızdır. Bu mirası korumak ise hepimizin görevidir.Ülkemizin kültürel ve milli değerlerinin korunmasının yanı sıra ülkemizin ekonomik gelişimini, ihracat gelirlerinin artırılmasını, ayrıca kırsal kalkınmanın ve kadın istihdamının desteklenmesini coğrafi işaretlerimizi sahiplenerek sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Murat Kaya, “Yöresel ürün ve değerlerine coğrafi işaretler aracılığıyla sahip çıkmaya bizleri teşvik ederek bu konuda bugüne kadar örnek bir farkındalık çalışması yürüten, bu sayede, tescil edilen coğrafi işaretler içinde Oda ve Borsaların sayısının artmasında en önemli pay sahibi olan değerli TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na meclisim adına teşekkür ederim.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.