TOROSLARIN ZİRVESİNDE YAŞAYAN 640 ÇOCUK DENİZLE BULUŞUYOR

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Toroslar Belediyesi işbirliği ile “Toroslar İlerle Gençlik Seninle” Projesi kapsamında Mersin Merkez Toroslar ilçesine bağlı kırsal mahallelerde yaşayan 640 çocuk denizle buluşturuluyor.

Siyaset Yayın: 08 Haziran 2021 - Salı - Güncelleme: 08.06.2021 11:07:50
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Silifke Kapızlı Maliye Gençlik Kampında 07-18 Haziran 2021 tarihleri arasında 12-16 yaş grubu gençlerin eğitim, sosyal, kültürel ve sportif anlamda kendilerini geliştirmeleri, kendilerini ifade edebilme adına, “Toroslar İlerle Gençlik Seninle” Projesi kapsamında dört dönem olmak üzere 320 erkek, 320 kız toplam 640 genç denizle buluşturulacak.

Toroslar ilçe sınırları içerisinde yaşayan başarılı, ancak ailesinin maddi durumu tatil yapmaya elverişli olmayan 12-16 yaş grubu gençleri, ücretsiz yaz kampı ile ödüllendirmek, iletişimini güçlendirmek, doğa ortamında rekreatif etkinliklerle yarışma olgusunu da işe katarak takım ruhunu kazandırmak, sosyal yaşam, paylaşım, kardeşlik ve yardımlaşma olgusunu geliştirerek çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve çocukların kendisi, ailesi ve ülkesi için yararlı bireylerin ortaya çıkmasına katkıda bulunulması amacı ile gerçekleştirilen gençlik kampı açılış töreniyle başladı.

“Toroslar İlerle Gençlik Seninle” Projesi kapsamında gerçekleştirilen Gençlik kampının açılış töreni Silifke Kapızlı Maliye Gençlik Kampında Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve 12-16 yaş grubu 160 erkek kampçı gencin katılımı ile yapıldı.

Açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “Sevgili gençler öncelikle sizleri gençlik kamplarımızda ağırlamaktan dolayı büyük onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun sizlere ayrı ayrı selamlarını iletmek istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ait siz değerli gençlerimizin hizmetinde olan gençlik kamplarımızla ilgili bilgi vermek istiyorum. Silifke ilçesi Kapızlı Mahallesinde Bakanlığımıza ait şuan içinde bulunduğunuz kampla birlikte siz gençlerin faydalanabileceği toplam 6 tane gençlik kampımız var. Her yıl özellikle yaz döneminde Türkiye’nin 80 İlinden sizin gibi gençler, Bakanlığımızın internet sitesi üzerinden doğa ve deniz kampları için online başvuru yapıyorlar. Şuan sizler İl müdürlüğümüz ve Toroslar Belediyesinin ortak projesi ile bizlerin misafirleriniz. Sizden sonra da Türkiye’nin dört bir yanından bakanlığımıza başvuru yapan ve kampa katılmaya hak kazanan gençlerimizi misafir edeceğiz. Onlarda sizler gibi bu kamplarımızda hem eğitim, kültür sanat ve spor faaliyetleri icra edecekler hem de bol bol eğlenecekler. Bu tesisimiz devletimizin siz değerli gençlere sunmuş olduğu güzide bir tesis. Sevgili gençler inşallah yarın sizlerde büyüyüp Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumlarında görev alacaksınız. İnşallah o dönemlerde de bu kamplarımızı burada yaşadığınız güzel vakitleri, kardeşlik iklimini, bizleri unutmaz ve hatırlarsınız. Toroslar Belediye Başkanı Sayın Atsız Afşın Yılmaz’da aramızda, bizler yerel yönetimlerimizle birlikte hazırladığımız ortak projelerle bu kampları her yıl geleneksel hale getirerek siz kıymetli gençlerimizi kamplarımızda ağırlamak istiyoruz. Sevgili gençler bundan sonra her yıl sizlerle burada buluşalım. Hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum. Kampımıza hoş geldiniz. İyi eğlenceler diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise konuşmasında, “ Kıymetli gençler Toroslar Belediyemiz ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile sizlerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde bulunması, kaynaşması ve sosyalleşmesi için ortak düzenlediğimiz gençlik kampımıza hoşgeldiniz. Sizler bizim çocuklarımızsınız, bizlerin geleceğisiniz. Geleceğe ilişkin bütün umudumuz sizlersiniz. Bugün bu kampla tanıştığınız arkadaşlarınızla yıllar boyunca görüşeceksiniz çünkü bu tür etkinlikler insanın hayatı boyunca unutamayacağı etkinliklerdir. Sevgili gençler burada sizler için sunduğumuz imkânları en iyi şekilde değerlendirmeye bakın ve kesinlikle çekinmeyin. Burada yapılan sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere mutlaka katılın ve öğrenin. Bilmediğiniz şeyleri öğrenmekten kaçmayın üzerine gidin, merak edin ve mutlaka yapın. İnsanı geliştiren yeni şeyler öğreten en önemli şey merak etmektir. Merak edin bilmiyorsanız sorun ve öğrenin ki bu sayede daha girişken olabilesiniz. Mesela langırt, masa tenisi, dart, mangala gibi bir çok etkinlik yapacaksınız hayatınızda hiç oynamamış olabilirsiniz deneyin çekinmeyin oynayın ve mutlaka yapın. Sevgili gençler sizleri seviyoruz ve sevmeye sizler için daha güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz. Sizlerin huzurunda bizlerden desteklerini esirgemeyen saygıdeğer Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’e, sizleri yetiştirip buralara gönderen ailelerinize ve bu kampın yapılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, iyi bir kamp dönemi geçirmenizi diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz kampta bulunan gençlerle birlikte langırt ve masa tenisi oynadıktan sonra kamptan ayrıldılar.

 “Toroslar İlerle Gençlik Seninle” Projesi kapsamında gerçekleştirilen Gençlik kampı dört dönem halinde gerçekleştirilecek olup, Birinci dönem (Erkek) 07-09 Haziran, ikinci dönem (Erkek) 10-12 Haziran, üçüncü dönem (Kız) 13-15 Haziran ve dördüncü dönem (Kız) 16-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Kamp dönemi boyunca gençlere yönelik yüzme, voleybol, futbol, masa tenisi, dart, langırt, mangala, matrak oyunu, halk oyunları, sokak oyunları, el işi çalışmaları, müzik, tiyatro, kişisel beceri sergileme (Şarkı, şiir, herhangi bir enstrüman çalma) gibi sosyal, kültürel, sportif, ve sanatsal etkinlik alanlarında deneyimli Gençlik liderleri tarafından verilecek. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.