TSO BAŞKANI KOÇAK, BAKAN VARANK’TAN TARSUS OSB İÇİN DESTEK İSTEDİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında yapılan ve 365 Oda/Borsa başkanının bulunduğu istişare toplantısına katıldı. Koçak, Bakan Varank’tan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgaz ve elektrik temini noktasında destek istedi.

Ekonomi Yayın: 02 Ekim 2020 - Cuma - Güncelleme: 02.10.2020 17:55:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı istişare toplantısı Bakan Mustafa Varank ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi. TOBB’a bağlı 365 Oda/Borsa başkanının katıldığı toplantının gündemini, Covid-19 salgınının ekonomi üzerinde devam eden etkileri, bu süreçte sağlanan destekler, yapılacak çalışmalar, yeni teşvik sistemi, kalkınma ajansları ve OSB’ler başta olmak genel ekonomi durum değerlendirmesi ve yatırım ortamları oluşturdu.

HIZLANDIRILMASINI İSTİYORUZ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, toplantıda Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili hızlandırılması gereken konulara değinerek, şöyle konuştu: ‘’Tarsus ve bölge ekonomisini canlandırmak amacıyla kentimize bir organize sanayi bölgesi kuruyoruz. Çok kısa sürede çok hızlı yol aldık ve yatırımcılardan önemli talepler geldi. Bölgemizde Adana ve Mersin’de kurulu organize sanayi bölgelerinde yer kalmadığı için yoğun bir taleple karşılaştık. Yoğun talep üzerine de 3 etabı birleştirdik. Talebin fazlalığı lokasyonumuzun da iyi olmasından kaynaklı. Ancak gelinen noktada bizim hızımıza kamunun da ayak uydurmasını ve işlerin daha hızlı ilerlemesini arzu ediyoruz. Botaş’ın bölgeye doğalgazı ulaştırmasını, TEİAŞ’ın indirme merkezi yaparak elektik teminini sağlamasını talep ediyoruz. Bunun dışında bölge içerisinde dere yatağı ıslahı var. DSİ’den de bu yönde talebimiz var. Biz Tarsus OSB yönetimi olarak, projenin tamamıyla ilgili bütün her şeye taahhüt ediyoruz. Hatta geçen hafta OSB’mizin alt yapı ihalesini de yaptık, pazartesi sözleşmeyi imzalıyor ve başlıyoruz. Kamuda bekleyen işlerimizin hızlandırılmasını talep ediyoruz.’’

Toplantıda Bakan Varank, Tarsus OSB ile ilgili talepleri çözüme kavuşturmaya yönelik çalışmaları yakından takip edeceklerini belirterek, yatırımcının önünü açacak ve işlerini hızlandıracak konuları hayata geçireceklerini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.