TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI LİSTESİNDE MERSİN’DEN 16 FİRMA YER ALDI

Mersin sanayicisi Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesindeki yerini korudu. 7’si MTSO’ya kayıtlı olmak üzere listede Mersin’de faaliyet gösteren 16 firma yer aldı. Listede yerini koruyan Mersin firmalarını tebrik eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Mersin sanayisine verdikleri moral ve oluşturdukları rol model için teşekkür ediyorum” dedi.

Ekonomi Yayın: 31 Mayıs 2022 - Salı - Güncelleme: 31.05.2022 20:48:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İstanbul Sanayi Odası (#İSO) Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesini açıkladı. Buna göre, 2021 yılında 7'si Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na (#MTSO) bağlı olmak üzere Mersin’de faaliyet gösteren toplam 16 firma, ISO ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde yer aldı. Konuyla ilgi değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan şunları söyledi:

“İSO 500 listelerinde yerlerini koruyan tüm Mersin firmalarımızı kutluyorum. Mersin sanayisine verdikleri moral ve oluşturdukları rol model için teşekkür ediyorum. Ancak unutulmamalı ki işletmelerin büyük bölümü KOBİ temelli. KOBİ’lerin çoğu İSO listelerine giren sanayiciler kadar kurumsal ve güçlü değil. Eğer KOBİ’lerimize yeterli destek verilirse onlar da bu listelere aday potansiyeldedir.”

Kur istikrarsızlığının, artan hammadde maliyetinin de ayrı birer sorun olduğuna değinen Kızıltan, “Özellikle, her anlamda üretimi, arttırmak, üreticiye ve ihracatçıya destek olmak zorundayız. OSB’lere destek veren küçük ihtisas sanayi sitelerine ihtiyacımız var. Sanayi yatırımcısı uygun arsa bulamıyor. Tarıma elverişli olmayan, taşlık ve kıraç hazine alanlarının sanayi arazisi olarak imara geçmesi gerekiyor. Bu konuda sadece yerel yönetimler değil, devletin destek olması, yapılan imar planlarında uygun bölgelerin sanayi parseli olarak işaretlenmesi lazım” ifadelerini kullandı.

 

Listeye giren firmaların isimleri şöyle:

MTSO’ya kayıtlı olanlar

Çimsa Çimento San ve Tic. A.Ş (158. Sıra )

Başhan Tarımsal Ürünleri Pazarlama San ve Dış Tic. A.Ş(172. Sıra)

Memişoğlu Tarım Ürünleri tİcaret Ltd. Şti (207. Sıra)

Aves Enerji Yağ ve Gıda Sanayi A.Ş (214. Sıra)

Teknopanel Çatı ve Cephe Panelleri Üretim San ve Tic. A.Ş (328. Sıra)

Armada Gıda Tic. San A.Ş (343. Sıra)

Arbel Bakliyat Hububat San ve Tic. A.Ş (437. Sıra)

 

Mersin’de faaliyet gösteren firmalar

Yıldız Entegre Ağaç San ve Tic. A.Ş (21. Sıra)

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş (22. Sıra)

Kastamonu Entegre Ağaç San ve Tic. A.Ş (48. Sıra)

Hayat Kimya San. A.Ş (49. Sıra)

Toros Tarım San. ve Tic. A.Ş. (56. Sıra)

ANKUTSAN Antalya Kutu Sanayi Oluklu Mukavva Kağıt Ticaret A.Ş (212. Sıra)

Yayla Agro Gıda Sanayi ve Nakliyat A.Ş. (273. Sıra)

Medcem Madencilik ve Yapı Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş (334. Sıra)

İzocam Tic. ve San. A.Ş. (456. Sıra)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.