TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ’NİN 81 İLDE OKUL AÇMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ile birlikte 24 derslikli TOBB’nin Tarsus’ta yaptıracağı lise inşaat alanında incelemelerde bulundular.

Eğitim Yayın: 08 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 08.04.2021 15:31:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak yaptıkları açıklamada  şu ifadelere yer verdi: 

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ‘81 İlde 81 Eğitim Kurumu’ projesi kapsamında Tarsus’ta  inşa edilecek okul için gururluyuz, mutluyuz, heyecanlıyız. Çünkü geleceğe yapılan yatırımların başını eğitim ve eğitim kurumları çekiyor. Dolayısıyla insanımıza yatırım yapıyoruz. En iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğu gerçeğinden baktığımızda, İnsanımız kazanıyor, şehrimiz kazanıyor, ülkemiz kazanıyor. Öğrenme durduğu zaman gelişim de durur. Günümüzün en büyük sermayesi, eğitimli insanlardır. 

Borsa ve Oda Başkanları Kaya ve Koçak Tarsus’ta Yapılacak okul için teşekkür etti. 

Sayın Başkanımız, Rifat Hisacıklıoğlu’na verdikleri destekler nedeniyle teşekkür ediyoruz. TOBB'un yapmış olduğu faaliyetler içinde eğitime ayırmış olunan pay azımsanmayacak kadar fazla. TOBB, 81 ilde okul yaparak ülkemize katkıda bulunmaya çalışıyor. Zenginleşmenin, birlik ve beraberliği temin etmenin yolu eğitimden geçer.  

TOBB Başkanımızın da ifade ettiği gibi, Bizler iş adamıyız. İş dünyasında yaptığınız her türlü yatırımda kar da var zarar da var. Ama eğitime yapılan yatırımda her zaman kazanılır. 

Özel sektör olarak, iş insanları olarak, yatırımlarımızın kazanca dönüştüğü bu topraklarda, geleceğin daha aydınlık olması için adımlar atmak zorundayız. Kısacası bizler aynı zamanda ülkemizin geleceğini de düşünerek, eğitim alanında “Eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz” inancıyla Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyoruz. ” ifadelerini kullandı.  

24 DERSLİK VAR 

Tarsus’a yapılacak okul 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olacak. Okul içinde Beden Eğitimi Salonu, Fizik ve Kimya Laboratuvarları, Konferans Salonu ve İdari bölümler yer alacak. 6 bin metrekareden fazla kapalı alana sahip olacak. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.