TÜRKİYE’Yİ GURURLANDIRACAK PROJEDE MERSİN DAMGASI

İspanya Valencia Üniversitesi tarafından yürütülen ve Dünya çapında 4 ayrı kıtadan 21 ülkenin yer aldığı ‘DIGITAL O CTIY’ projesinde Türkiye’den sadece Mersin Üniversitesi ve Erdemli Belediyesi uygulayıcı olarak yer alma başarısını elde etti.

Kültür Yayın: 14 Şubat 2021 - Pazar - Güncelleme: 14.02.2021 11:11:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bu proje ile Erdemli Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel tanıtımı noktasında bir başarıya daha imza attı. İspanya Valencia Üniversitesi tarafından yürütülen ‘DIGITAL OCTIY’ projesini Türkiye’de belediyeler arasından sadece Erdemli Belediyesi temsil ediyor. Projede tarihi kültür mirasın dijital albümü yapılarak ve tüm Dünyada Mersin’in ve özellikle Erdemli bölgesindeki ören yerlerinin tanıtımı gerçekleştirilecek. Konu hakkında yaptığı açıklamada Türkiye adına gurur duyulacak bir projeye imza atmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Projede tarihi kültür mirasın dijital albümü yapılarak ve tüm dünyada Mersin'in tanıtımı gerçekleştirilecek. Mersin turizmi ve ülke tanıtımı için çok önemli bu uluslararası platformda Cennet Cehennem ören yerimizin tanıtım videosu yayınlanmaya başladı. Platformu yılda 1 milyar kişinin ziyaret etmesi bekleniyor” diye konuştu.
Başkan Tollu, “Türkiye’yi Temsil Etmenin Onurunu Taşıyoruz”
Erdemli’nin yerli ve yabancı turizmde önemli bir noktaya ulaşması adına birçok proje geliştirdiklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 21 ülke içerisinde Türkiye’yi temsil etme onurunu taşıdıklarının altını çizdi. Başkan Tollu, "Bir şehrin gelişmesinde en önemli unsur, o kentin değerlerinin gün yüzüne çıkmasıdır. Çünkü gerçekleştirilecek her çalışmanın altında o kentin özellikleri ve sahip olduğu değerler vardır. Bu da daha çağdaş bir yorumlama getirerek diğer gelişmeleri tetikler. Bu yüzden, Erdemli’ de bugüne kadar ihmal edilmiş olan turizm hayatını yeniden canlandırmaya gayret ediyor, bunda da bugüne kadar başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Düzenlediğimiz projelerle; ilçede turizmi canlandıracak çalışmalar yaparken, bir taraftan da vatandaşlarımıza yeni sosyal yaşam alanları oluşturuyoruz. Malumunuz, kısa süre önce kentimizin tarihi, doğal ve kültürel alanlarını turizmin uğrak noktası haline getirmek adına OLBA Projesi gibi büyük işleri üniversitemizle beraber yürüttük. Bu projemizle de üniversitemiz, akademisyenlerimizle Türkiye’yi Dünya’da temsil hakkı bulduk. Bu konuda bizlere destek olan Mersin Üniversitemize teşekkür ediyor, projemizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Öte yandan yılda 1 milyar kişinin ziyaret etmesi beklenen projeye https://ocityplatform.webs.upv.es/dashboard/map adresinden erişim sağlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.