U18 LİGİ ATLETİZM FİNAL YARIŞMALARI SONUNDA ENKA ŞAMPİYON OLDU

Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Spor Toto Kulüplerarası U18 Ligi Atletizm Final Yarışmaları sonunda ENKA kadınlar ve erkeklerde şampiyon oldu.

Yayın: 28 Ağustos 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 28.08.2021 16:29:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye Atletizm Federasyonu 2021 yılı faaliyet programında yer alan ve 26-27 Ağustos tarihleri arası 8 kulüpten 320 sporcunun katılımıyla Mersin'de gerçekleştirilen "Spor Toto Kulüplerarası U18 Ligi Atletizm Final Yarışmaları" sonunda ENKA kadınlar ve erkeklerde şampiyon olma başarısı gösterdi.

Atletizmde açık saha sezonunun önemli lig müsabakalarından olan Spor Toto U18 Atletizm Ligi kadınlar U18 Ligi’nde final yarışmalarının iki gününde de 63 puan yapan ENKA, toplamda 126 puanla şampiyon olurken, Fenerbahçe 117 puanla ikinci, Beşiktaş ise 94 puanla üçüncü sırada yer alırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise bir puan farkla (93 puan) kürsünün dışında kaldı.

Bu önemli organizasyonun erkekler kategorisinde ise ENKA 130 puanla şampiyonluğa uzanırken, Fenerbahçe 126 puanla ikinci, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 115 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde gerçekleştirilen yarışmaların sonunda bir de Türkiye rekoru çıktı. Kadınlar İsveç Bayrak yarışında Semanur Deniz, Zeynep Olur, Ecenur Alakaş ve Edanur Tulum’dan oluşan ENKA takımı, bu dalda U18 Türkiye rekorunu 0.04 saniye geliştirdi. ENKA ekibi, 2:13.90 ile yeni rekorun sahibi oldu.

Türkiye Spor Toto Kulüplerarası U18 Ligi Atletizm Final Yarışmaları sonunda dereceye giren kulüplere kupa ve madalyaları Mersin vali yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.