YILMAZ: MERSİN’Lİ ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİLERİMİZE YAKLAŞIK 200 MİLYON LİRA TARIMSAL DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILACAK

AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi Zeynep Gül Yılmaz, 2021 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında Mersin’li çiftçi ve üreticilere toplam 198 milyon 303 bin lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Ekonomi Yayın: 23 Mart 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 23.03.2022 15:58:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, AK Parti hükümetlerinin 20 yıldır hep çiftçinin yanında olduğunu söyledi. Özellikle sebze ve meyvecilik ile seracılık faaliyetlerinde Türkiye’nin büyük bir bölümüne üretimle katkı sağlayan Mersin’in yüzölçümünün yüzde 21’inde, yaklaşık 330 bin hektar alanda tarımsal üretim gerçekleştirildiğini anımsatan Zeynep Gül Yılmaz, ilin narenciye üretiminde de dünyada 4’üncü sırada yer aldığını bildirdi. Mersin’in yaş sebze ve meyve, narenciye, bakliyat ihracatında da Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Yılmaz, AK Parti hükümetlerinin, Türkiye’de tarımsal üretimin gelişmesi için 20 yıldır çiftçilere ve üreticilere milyarlarca liralık desteklerde bulunduğunun altını çizdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin geçen hafta yaptığı açıklamada 5 milyar 586 milyonluk destekleme ödemesinin çiftçi ve üreticileri mutlu ettiğini kaydeden Yılmaz, “Tarımsal destek ödemeleri kapsamında Mersin’li üretici ve çiftçilerimize toplam 45 milyon 745 bin lira ödeme yapıldı” dedi.

‘ÇİFTÇİLERİMİZE VE ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI VE BEREKETLİ OLSUN”

Türkiye’de ‘tarımın başkenti’ olma yolunda önemli bir ive kazanan Mersin’in bereketli topraklarında her mevsim üretim gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Milletvekili Yılmaz, 2021 yılı tarımsal destekleme ödemelerinin toplamının ise 198 milyon 303 bin lira olacağını ifade etti. Yılmaz, yapılacak ödemeler hakkında şu bilgileri verdi:

“Bitkisel üretimin desteklenmesi kapsamında Mersin’li üreticimize toplam 104 milyon 696 bin, hayvansal üretimin desteklenmesi kapsamında 72 milyon 356 bin, su ürünleri üretiminin desteklenmesi kapsamında 635 bin, tarımsal araştırma ve geliştirmenin desteklenmesi kapsamında 4 milyon 992 bin, kırsal kalkınmanın desteklenmesi kapsamında ise 15 milyon 621 bin olmak üzere 2021 yılı desteklerinde toplam 198 milyon 303 bin lira Mersin’li üreticilerimizin ve çiftçilerimizin hesaplarında olacak.

Çiftçilerimizin yanında olan, üreticilerimizi her daim destekleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanlığımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.