YENİŞEHİR BELEDİYESİ SANAT GALERİLERİNDE 9’UNCU SERGİ AÇILDI

Mersin’de üreten sanatçıların eserlerinden oluşan “Frekans B” sergisi Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde açıldı. “Frekans B” Yenişehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl kurulan modern galerilerinin 9’uncu sergisi oldu.

Sanat Yayın: 25 Nisan 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 25.04.2022 18:33:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Açtığı sergilerle Türkiye’nin önemli sanatçılarının eserlerini Mersin’de sanatseverlerle buluşturan Yenişehir Belediyesi kentte üreten sanatçılara da eserlerini sergileme fırsatı sunuyor. Bu kapsamda açılan Frekans B sergisi ile 30 sanatçının 64 eseri bir ay boyunca Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde beğeniye sunulacak. İki ve üç boyutlu yüzey çalışmaları ile dört boyutlu içeriğe sahip enstalasyonlar ve video enstalasyonlardan gibi eserlerden oluşan sergi 23 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Başkan Özyiğit “Bu galerilerimizin Mersin’e kazandırdığı en önemli konulardan biri de gençlerimizin eserlerini sunma olanağı kazanmaları.”

Serginin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sanat galerilerinin gün geçtikçe daha iyi bir noktaya doğru gittiğine dikkat çekerek, “Bugün sanat galerilerimizde 9’uncu sergimizi icra ediyoruz. Bu sergide plastik sanatlardan, kavramsal ve enstalasyona kadar birçok alanda çalışmalar görüyoruz. Buradaki sergileri takip eden, gezen biri olarak gün geçtikçe sanat galerilerimizin daha iyi noktalara gittiğini görüyorum. Bu galerilerimizin Mersin’e kazandırdığı en önemli konulardan biri de gençlerimizin eserlerini sunma olanağı kazanmaları. Çok kıymetli, henüz öğrenci olan ve çok genç yaştaki arkadaşlarımızın eserlerini görüyoruz. İnsanlar çalışıyor, üretiyor ve halka buluşuyor. Her eser kendi içerisinde bir derinliğe sahip ve o derinliği bulmaya çalıştığınızda önünüze farklı pencereler çıkıyor ve siz yeni bir bakı açısına sahip oluyorsunuz.” diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 2022 İlçe Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması(SEGE)’nda Yenişehir’in Türkiye genelinde birinci gelişmişlik kademesinde 49'uncu sırada yer almasını hatırlatan Başkan Özyiğit, “Yenişehir’imiz sosyo-ekonomik anlamda geçtiğimiz hafta yayınlanan bir çalışmada en gelişmiş ilçeler sıralamasında 49’uncu sırada yer aldı. Bu çalışma en son 2017 yılında yapılmıştı. Ve o süreçten bu yana ciddi bir mesafe aldığımızı gördük. Bu yükselmenin altında bir kentte bulunan sanat galerilerinden, tiyatro koltuğuna kadar 56 farklı değişken var.  Bunların hepsinin oluşması için bu mantığı ortaya koyan,  o hedefleri yakalayan bir çalışma anlayışı gerekiyor. Dolayısıyla gelinen nokta iyi ama son değil. İlerlemeye devam etmeliyiz daha çok güzellikler üretmeli ve çevremizi de iyi koruyarak geleceğe daha iyi bir dünya bırakmalıyız.” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.