Bucak Ticaret Turizm Sanayi Ve Pazarlama Limited Şirketine ziyaret

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TEKE, Zeytin ve Zeytinyağı sektöründen Bucak Ticaret Turizm Sanayi Ve Pazarlama Limited Şirketi Yöneticileri Fikri BUCAK, Gözde BUCAK’ı ziyaret etti.

Gündem Yayın: 12 Eylül 2024 - Perşembe - Güncelleme: 12.09.2024 15:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Sektörel değerlendirmeler ve zeytincilik konularının ele alındığı ziyarette arak karşılıklı fikir alışverişi yapılan ziyarette Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler de işletmenin misafiriydi Yönetim Kurlu Başkanı Mustafa TEKE, “Ticaret Borsası olarak ikinci zeytin yağı fabrikasını işletmeye almanızdan ötürü sevindik. Sektördeki güncel gelişmeleri ve tarım potansiyelimizin iyi kullanılması bizleri memnun ediyor. Bölgedeki zeytin ve zeytinyağı üretiminin, özellikle coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytin ve Zeytinyağımıza sahip çıkarak korumak için sizlerin de emeğine iş birliğine ihtiyacımız var” dedi. Zeytinin, ağacından meyvesine, yaprağından yağına ve hatta çekirdeğine kadar, insanoğlunun faydalandığı bir ürün olduğunu vurgulayan Gözde BUCAK şöyle konuştu: “ Özellikle coğrafi işaretler konusunda butik zeytinyağı üretimi, üretimden işlemeye kadar kontrollü üretimin kaliteye doğrudan yansıyor. Butik üretimde kontrol daha kolay mümkün olduğu için kaliteye ulaşılabiliyor. Son dönemde dünya piyasasında rekabet edebilir olduğumuz pazar, butik zeytinyağı pazarı olmalıdır. Butik üretimin Türkiye’deki payı yüzde 10 civarında. Eğer kontrollü üretimi yüzde 50’lere çıkarabilirsek rekabet gücümüz de katma değerli ürünlerimiz de o oranda artacaktır. Bu nedenle coğrafi işaretli ürünlerimizde butik üretim özellikle desteklenmeli” şeklinde konuştu. TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında ziyaretlere eşlik eden Borsa Tescil Memuru Osman Şahin borsa ile ilişkilere ve faaliyetlerine yönelik anket çalışmasını da gerçekleştirmiş oldu.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.