DENİZCİLİK FAKÜLTESİ’NE SİMÜLATÖR VE LABORATUVAR KURULMASINA YÖNELİK BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Denizcilik Fakültesi binasının donanımına katkı sağlamak üzere Mersin Üniversitesi, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi, Mersin Üniversitesi Geliştirme Vakfı ve Mersin Deniz Ticaret Odası arasında düzenlenen bağış protokolü imzalandı.
Gündem
Yayın: 19 Aralık 2024 - Perşembe - Güncelleme: 19.12.2024 09:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından yaptırılan Denizcilik Fakültesi binasının donanımına katkı sağlamak üzere Mersin Üniversitesi, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi, Mersin Üniversitesi Geliştirme Vakfı ve Mersin Deniz Ticaret Odası arasında düzenlenen bağış protokolü imzalandı.
Protokol kapsamında MIP Firması tarafından simülasyon merkezi ve laboratuvar kurulumu gerçekleştirilecek.
Vali Pehlivan, Mersin Üniversitesi Rektörlük binası senato salonunda düzenlenen imza töreninde yapmış olduğu konuşmasında; ‘‘Bugün imzalanacak protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Konu eğitim ve eğitime destek olunca hepimiz mutlu oluyor, memnuniyet duyuyoruz. Hangi kademede olursa olsun anasınıfından üniversiteye kadar eğitimin her aşaması önemlidir, kıymetlidir.
İnsanların yetişmesi, toplumların, ülkelerin gelişmesi kalkınması ve ilerlemesi konusunda eğitim büyük önem arz etmektedir. Bugün güzel bir iş birliği protokolü imzalanıyor.
1992 yılında kurulan ve bugün 32 yaşında olan Mersin Üniversitemizin; fakülteleriyle, enstitüleriyle, bilimsel çalışmalarıyla her geçen gün daha ileri noktalara geldiğini memnuniyetle müşahede ediyoruz.
İlimizde 4 üniversite var. Bunlar içerisinde en eski ve en büyük üniversitemiz Mersin Üniversitesidir. 50 bine yakın öğrenci sayısıyla giderek büyüyen üniversitelerimizden birisidir. Üniversitemiz kurulduğu günden bugüne kamu yatırımlarıyla desteklenmiş; birçok fakülte binası, sosyal ve spor tesisleri yapılmamıştır.
Bu süreçte kamu eliyle yatırım programları çerçevesinde hayata geçirilen yatırımların yanında firma, oda veya bireysel bazda hayırseverlerimizin yaptığı katkıların da çok önemli olduğunu biliyoruz.
Mersin Valiliği olarak her vesileyle İlimizin özellikle de iş dünyasını, sanayi ve ticaretin içerisinde olan firmaları, kişileri, odaları eğitim konusunda destek olmaya, bu süreçlere katkı sağlamaya davet ederek teşvik ediyoruz.
Bunun güzel bir örneğini Mersin Üniversitemizde yaşadık. Denizcilik Fakültesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır. Mersin Üniversitesi içerisinde Denizcilik Fakültesi binasının yapımı Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından üstlenilmiştir. 2024 yılı itibariyle tamamlanan fakülte binasını Deniz Ticaret Odası Üniversitemize teslim etmiştir. Mersin Deniz Ticaret Odası’na hem üniversitemiz adına hem İlimiz adına hem de denizcilik sektörü adına teşekkür ediyoruz.
Bugün kurulan bu yapının tefrişatını konuşuyoruz. İnşaatının yanında çağın gerektirdiği ekipmana sahip olması ile ilgili hususta da Oda olarak üzerlerine düşeni yapmaktadırlar.
Türkiye'mizin hacim olarak en büyük, dünyanın da 91. büyük limanı olan Mersin Limanımızın işletmeciliğini yapan Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP) bugün imzalanan protokol çerçevesinde destek sağlayacaktır. Simülasyon merkezi ile laboratuvarın yapım ve donanımını üstlenmiştir. Bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı MIP Firmasına teşekkür ediyoruz.
Deniz Ticaret Odasının Mersin Üniversitesi ile iş birliği yaparak başlatmış olduğu süreç bina yapımıyla önemli bir aşamaya gelmişti. Fakülte, Rektörlüğümüzün koordinasyonunda, Deniz Ticaret Odası ve MIP firmasının destekleriyle faal hale gelecek ve modern donanımıyla üniversitemizin önemli fakültelerinden biri olacaktır. Fakülte, nitelikli insan yetiştirerek sektöre katkı sağlayacaktır. İlimizin ve ülkemizin ekonomisine, ülke ve dünya denizciliğine katkısı olacaktır.
Bugün özellikle konu eğitim olunca üniversite düzeyinde böyle önemli bir fakültenin fiziki şartları itibariyle donatılarak üniversitemize, İlimize ve ülkemize kazandırması sürecine tanıklık etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. İnanıyorum ki bu fakültede verimli ve başarılı bir eğitim öğretim süreci yaşanacaktır.
Fakültenin yapımı ve donanımı konusunda katkı ve emeği geçen bütün kişi ve kurumlara tekrar teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.’’ dedi.
İmza töreninde Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve Mersin Uluslararası Liman İşletmesi A.Ş. Genel Müdürü Ajay Kumar Singh de birer konuşma gerçekleştirdi.
Protokol kapsamında Denizcilik Fakültesi binasında kullanılmak üzere köprü üstü simülatörü, ECDISS simülatörü, GMDSS simülatörü, makine simülatörü ve yük elleçleme simülatörü ile bu simülatörlerin düzgün çalışabilmesi için çeşitli laboratuvar malzemeleri temin edileceği bildirildi.
Denizcilik Fakülte binasında; 126 kişilik konferans salonu, 45 araç kapasiteli otopark, 210 kişi seyirci kapasiteli 25×15 ebadında 5 metre derinliğe sahip eğitim havuzu, 1.050 metrekarelik tören alanı, 600 metrekarelik sığınak, 13 adet derslik, 10 adet laboratuvar, 8 adet simülasyon odası, 4 adet asansör, 14 kişilik dekanlık toplantı salonu, 2 adet simülasyon eğitimi toplantı odası, 120 kişilik kafeterya, 75 metrekarelik kütüphane ve basketbol sahası bulunuyor.
Fakültenin en önemli bölümlerinden olan dalga havuzunda ise, simülasyon sistemi ile istenilen büyüklük ve tipte dalga; yüksek hızlı rüzgâr fanlarla fırtına koşulları oluşturulabiliyor. Bu sayede öğrencilerin gerçek deniz ortamını deneyimlemeleri amaçlanıyor.
İmza törenine; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Mersin Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve Mersin Uluslararası Liman İşletmesi A.Ş. Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, Deniz Ticaret Odası üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.
Yorumlar (0)
İlginizi Çekebilir