“5. ARATOS BELGESEL VE KISA FİLM GÜNLERİ” BAŞLIYOR

• Aratos dergisinin düzenlediği 5. Aratos Belgesel ve Kısa Film Günleri pandemi nedeniyle online olarak youtube kanalı üzerinden yapılacak.

Kültür Yayın: 22 Aralık 2020 - Salı - Güncelleme: 22.12.2020 14:04:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus’ta 2004 yılında yayın hayatına başlayan Aratos tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisi geçen yıl kurumsallaşarak Aratos Kültür Sanatevi’ne dönüştüğü günden bu yana pek çok etkinliğe imza attı.

Aratos Kültür Sanatevi bu yıl “Aratos Belgesel ve Kısa Film Günleri”nin 5.’sini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

“Aratos Belgesel ve Kısa Film Günleri” adıyla gerçekleştirilecek olan etkinliğin, 25-25 Aralık tarihleri arasında izleyicilerle buluşacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada, filmlerin pandemi nedeniyle internette Youtube üzerinden oluşturulan Aratos Belgesel Filmler kanalından izlenebileceği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, etkinlik süresince altı belgesel film gösterilecek.

Aratos Dergisi Kültür Sanatevi yöneticisi Uğur Pişmanlık bu etkinliği gelenekselleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Dört yıldır gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte aşağıda yer alan kısa ve belgesel filmleri izleyicilerle buluşturmayı hedefliyoruz.

Çeşitli kentlerden film başvurusu yapılan “5. Aratos Belgesel ve Kısa Film Günleri”, 25-27 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Çeşitli konularda çekilmiş belgesel filmleri izleyiciyi buluşturacağız. Bu etkinliğimiz ile Tarsus ve bölge insanına hem bir kültür sanat hizmeti sunmak hem de giderek önem kazanan ve festivallerde yer bulan kısa ve belgesel filmler üzerinden insanların ufkunun açılmasını amaçlıyoruz.

“5. Aratos Belgesel ve Kısa Film Günleri”nin gösterime girecek filmler şunlar; Kemeraltının Sanatkâraları (Yönetmen: Çağatay Çelikbaş), Derikte Kalanlar (Yönetmen: Onur Can Atlı), Hasankeyf’e Ağıt (Yönetmen: Fırat Erez), İçimdeki Küller (Yönetmen: Ayşen Başer Yetimoğlu), Taş Köprüyü Kim Yaptı (Yönetmen: Ümit Güç), İris (Yönetmen: Volkan Güleryüz), Aykıranlar(Yönetmen: Zafer Avşar).

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.