BAŞKAN GÜLTAK’TAN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Pandemi kuralları çerçevesinde, okulların kademeli olarak açıldığı bugünlerde, ilçe sınırlarındaki eğitim yuvalarını ziyaret etti, ortaokul ve anaokulu öğrencilerine kırtasiye malzemeleri ve oyuncaklar hediye etti.

Eğitim Yayın: 01 Kasım 2020 - Pazar - Güncelleme: 01.11.2020 10:40:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Akdeniz Belediyesi’nin, çocukların eğitim sürecine desteği devam ediyor. Hemen her platformda eğitimde fırsat eşitliğinin önemine dikkat çeken Başkan Gültak, beraberinde başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte Çay Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ederek, Akdeniz Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği liste doğrultusunda, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce hazırlanan kırtasiye paketlerini öğrencilere teslim etti.

Her çocukla ayrı ayrı sohbet edip derslerinin nasıl olduğunu soran, büyüdüklerinde ne olmak istediklerini sorup başarılar dileyen Başkan Gültak, miniklerin dile getirdiği çeşitli isteklerini de dinledi. Sınıfları da ziyaret ederek öğrencilerle aynı sıraya oturan Başkan Gültak, başarılı olmaları ve hedeflerine ulaşmaları için çok çalışmaları gerektiği öğüdünü verdi.

“Cumhuriyeti yükseltecek olan gençlerimizdir”

Kırtasiye malzemelerinin dağıtımından sonra bir açıklama yapan Başkan Gültak, “Eğer biz Cumhuriyetimiz yüzyıllar boyunca yaşasın istiyorsak, gençlerimize önem vermemiz gerekiyor. Gençlerimizin eğitimde önlerini açmalı, onların okumasını sağlamalıyız. Cumhuriyeti; Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurdu, ama onu yükseltip geliştirmek, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak bizlerin ve bizden sonraki bu neslin, yani çocuklarımızın elinde” diye konuştu.

EBA’ya giremeyen çocuklara tablet

Başkan Gültak; köyden mahalleye dönüşen bölgelerde bulunan okulların yaşadığı internet bağlantısı sıkıntısını da çözmek için çalışmalara başladıklarını belirterek; “O okullarımız tek tek tespit edilip internet sorunlarını çözeceğiz. Bu sorun nedeniyle EBA’ya girmekte güçlük yaşayan çocuklarımıza da tablet desteği vereceğiz. Hayırseverlerden gelen tabletleri de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredip, çocuklarımıza ulaşmasını sağlayacağız” dedi.

Minik öğrencileri ziyaret

Gün içinde Abdulkadir Perşembe Anaokulu'nu da ziyaret eden Başkan Gültak, minik öğrencilere kırtasiye ürünlerini verip, çeşitli oyuncaklar hediye etti. Minik bir öğrencinin çiçeklerle karşıladığı Başkan Gültak; okulda incelemelerde de bulunarak, eksiklerin tamamlanması için belediyenin ilgili birimlerine talimat verdi. Başkan Gültak, sosyal mesafeye uygun şekilde kullanılabilmesi için okulun mutfağının büyüteceği sözünü de verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.