BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARI OKUMAYA ÖZENDİRECEK SANATSAL ÇALIŞMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla heykeltıraşların ellerinde işlenen ‘okuyan çocuk heykelleri ve kitaplarını’ Marina’nın karşısındaki park alanına yerleştirdi. Sosyal içerikli mesajlarla süslenen sanatsal çalışma görenlerin beğenisini topluyor.

Sanat Yayın: 31 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 31.03.2021 09:25:32
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sanatsal çalışmalarını yine sosyal mesajlar içerecek şekilde halkın beğenisine sunuyor. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla heykeltıraşların ellerinde işlenen ‘okuyan çocuk heykelleri ve kitapları’, Marina’nın karşısındaki park alanına yerleştirildi.

 “Kitap okuyan çocuk heykeli ve kitaptan oluşan bir kompozisyon çalışması hazırladık”

Park ve Bahçeler Dairesi’nde görevli Heykeltıraş Okan Apak ve Serdal Özdemir, Adnan Menderes Bulvarı Mersin Marina karşısındaki Bölge Park içerisinde oluşturulan Okuma Alanı’na özel, okuyan çocuk heykelleri hazırladı. Heykeltıraş Okan Apak, 4 adet kitap okuyan çocuk heykeli ve 3 adet kitaptan oluşan kompozisyon çalışmasına killeme ve modelleme teknikleri ile başladıklarını kaydetti. Yapım aşamasında öncelikle bir demir konstrüksiyon hazırlayarak, heykellerin ve çamurun ayakta durabilmesini sağladıklarını söyleyen Apak, “Daha sonra çamuru kendi tasarımımıza göre modelleme yapıyoruz. Modellikten sonra kalıp alıyoruz. Sonraki aşamada ise polyester dökümüne, dışarda kalabilecek şekilde döküm yapıyoruz” dedi. 

“Hem eğlenceli hem de mesaj içerikli heykeller yapmayı planladık”

Projenin düşünce aşamasında Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılan okuma alanında “Ne yapabiliriz?” sorusuyla yola çıktıklarını kaydeden Apak, “Çocukları ve gençleri okumaya, yazmaya yöneltmek için hem eğlenceli hem de mesaj içerikli heykeller yapmayı planladık.  Kitap okuyan çocuk figürleri için birkaç proje çizdik. Bu projeler dahilinde değerlendirmeler yaptık ve beğendiğimiz heykelleri hayata geçirdik” diye konuştu. Apak, hazırlanan kitaplara ‘Şeker Portakalı’, ‘Pinokyo’ ve ‘Pal Sokağı Çocukları’ ismini verdiklerini söyledi.

“Verdiğimiz mesaj çocukların geleceğe dair okuma eğilimlerinin daha da artması”

Bu çalışma ile sanatsal bir çalışmanın yanı sıra çocukların okuma eğilimlerini artıracak sosyal içerikli mesaj vermeyi de amaçladıklarını belirten Apak, “Aslında verilen mesajla birlikte sanatsal ürüne dönüşüyor. Çünkü dışarıda yapılan piyasa işlerden biraz daha farklı. Bu heykellerle verdiğimiz mesaj çocukların geleceğe dair okuma eğilimlerinin daha da artması” ifadelerini kullandı.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.