BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’TA YENİLEDİĞİ CADDELERİN YOL ÇİZGİLERİNİ DE ÇİZİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus kent merkezinde sık kullanılan ve oldukça yıpranan caddelerde gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarının ardından, yaya güvenliği ve trafik akışının sağlıklı şekilde ilerlemesi açısından yol çizgilerini çizmeyi de sürdürüyor.

Gündem Yayın: 20 Nisan 2021 - Salı - Güncelleme: 20.04.2021 12:00:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Tarsus kent merkezinde Gözlükule Mahallesi ile Duatepe Mahallesi’nin sınırını oluşturan Adile Hala Caddesi’nde, Anıt Mahallesi’nde yer alan Zafer Caddesi’nde, Mithatpaşa Mahallesi’nden geçen Tataristan Caddesi’nde yıpranan zeminin sökülmesi, yağmursuyu hatlarının ıslah edilmesi, zemin sağlamlaştırma ve kaldırım yenileme işleminin ardından asfaltlama işlemleri de tamamlandı. Yine Gazipaşa Bulvarı’nın bayraklı kavşak, hemzemin geçit ve Hal Kompleksi önünden geçen bölümünde oldukça yıpranan zemin sökülerek asfaltlama işlemi yerine getirildi.

 

Söz konusu caddelerde asfaltlama işlemlerinin tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, soğuk yol çizgisi ile trafik akışının güvenli şekilde sağlanabilmesi adına çizim gerçekleştirdi.

 

Çalışmalar kapsamında yaya geçidi çizgileri çift komponent boya ile yapıldı. Boyası tamamlanan çizgilerin üstüne belirginleştirilmek için cam tozu serpildi. Bu sayede çizgiler hem gece, hem de gündüz dikkat çeken bir görünüme kavuştu. Sürücülerin güvenli sürüş yapmaları sağlanırken, ekipler yıpranan uyarıcı trafik levhalarını da yeniledi.

 

Büyükşehir ekipleri, geçtiğimiz günlerde Tarsus’ta Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi, Kasım Ekenler Bulvarı, Mavi Bulvar, Gazi Paşa Bulvarı, Atatürk Caddesi, Ali Menteşoğlu Caddesi, Adana Caddesi gibi merkez yollar başta olmak üzere onlarca bulvar ve caddede yol çizimi gerçekleştirmişti. Ekipler, Tarsus ve Çamlıyayla’da yer alan okul önlerinde ki yaya geçitlerinde de çift kompenantlı yaya geçidi çizimi çalışmasını uygulamıştı.

 

Pazaryerlerinde de çizim çalışması

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Başkan Vahap Seçer’e esnaflardan gelen, “pazaryeri alanlarında sınırların belirlenmesi için çizim yapılması” talebi üzerine de, Tarsus’ta bulunan pazaryeri alanlarında da çizim faaliyeti uyguladılar.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.