CHP’Lİ ANTMEN: “TARSUS POSTA DAĞITIM MERKEZİ, KORONA DAĞITIM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in açıklamaları Mersin’e bomba gibi düştü. Mersin Tarsus’ta PTT’ye bağlı Posta Dağıtım Merkezi’nde biri şef olmak üzere 4 memurun koronavirüs testi pozitif çıktı. Koronavirüse yakalananlar tedavi altına alındı ancak virüse yakalananlar ile yakın temasta olan diğer personelin halen çalıştırılmaya devam ettirildiği ve bu kişilere test yapılmadığı belirtildi.

Sağlık Yayın: 26 Ağustos 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 26.08.2020 12:05:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Üç memurun koronavirüse yakalanmalarına rağmen onlar ile aynı yerde ve yakın temasta çalışan diğer personelin hala çalıştırıldığı bilgisinin kendisine geldiğini belirten CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen “İnanılır gibi değil. Koronavirüse yakalanan 3 posta memuruna yakın temas halinde çalışan diğer personel halen çalıştırılmaya devam ediyor. Bu insanların hayatının hiç önemi yok mu? Bu personele test bile yapılmıyor. Gittikleri evlerdeki, iş yerlerindeki, muhtarlıklardaki vatandaşın canının hiç değeri yok mu? Mersin Tarsus’ta Posta Dağıtım Merkezi Korona Dağıtım Merkezine dönüşmüş durumda” dedi.

 Antmen, Covid-19 testlerinin pozitif çıkmasına rağmen Merkezin karantinaya alınmamasının ve personelin  çalıştırılmasının açıkça cana kast olduğunu ifade etti. Açıklamasının devamında posta dağıtım merkezinde 30 kişiden fazla insanın çalıştığını ifade eden Antmen “Tarsus Posta Dağıtım Merkezi bu duruma rağmen halen çalışmaya devam etmektedir. Acilen karantinaya alınmalıdır. Tedavi altına alınan personelin kimlerle temas ettiği bulunmalı ve o vatandaşlara da test yapılmalı” ifadelerini kullandı.

 CHP’li Antmen dağıtım merkezindeki bazı kişilerin de Covid-19 semptomları gösterdiği bilgisinin kendisine iletildiğini belirterek “PTT’de koronavirüs vakalarının artacağından endişeliyiz. Dağıtıcı personel işi gereği neredeyse her eve her dükkana, her resmi daireye ve her muhtarlığa girmek durumunda. O zaman çok daha vahim bir tablo karşımıza çıkabilir. Derhal önlem alınmalı. Çalışanların ve vatandaşların canı bu kadar mı ucuz? Anlaşılan o ki PTT’de çalışan emekçinin pul kadar değeri yok!” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.