Eğitim-Sen: Tarsus’ta Bazı Okullar “COVID-19 Nedeniyle Karantinaya Alındı”

Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, 24 Ağustos’ta okullarda öğretmenler için sene başı seminer çalışmalarını başlatmasının ve öğretmenlerin fiilen okullara çağrılmasının ardından olumsuz haberlerin gelmeye başladığını belirtt. Yücel, Tarsus’ta bazı okullarda COVID-19 vakalarının görüldüğünü ve bu nedenle karantina uygulandığını söyledi.

Eğitim Yayın: 26 Ağustos 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 26.08.2020 19:16:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel’in konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi: ‘’Okulların açıldığı 24 Ağustos itibariyle eğitim emekçileri görevleri başına gittiklerinde salgın öncesinde nasıl bırakmışlarsa okullarını aynı şekilde buldular. Hiçbir düzenlemenin yapılmadığı, salgın yokmuş gibi okullara çağrıldığımız bir seminer dönemi başladı.

            Eğitim Sen olarak bu süreçte yaptığımız çalıştay sonrası ortaya koyduğumuz tespitler ve önerilerimize bakanlık kulak tıkamış, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyerek eğitim emekçilerini savunmasız ve önlem alınmamış şekilde işyerlerine dönmek zorunda bırakmıştır.Bunun sonucunda ne yazık ki ilçemizde de Covid-19 testi pozitif çıkan eğitim emekçisi arkadaşlarımızın varlığı bizleri kaygılandırmaktadır.

            Bugün itibariyle Kelahmet İlkokulu-Ortaokulunda görevli bir öğretmenin testinin Covid-19 + çıkması nedeniyle bu okul karantinaya alınmıştır. Turgut İçgören Ortaokulu Müdür Ve Müdür Yardımcısın da  Covid-19 Testinin Pozitif çıkması nedeniyle tedavileri devam etmektedir.

            Eğitim Sen olarak okullarda salgına yönelik önlemler alınmadan kalabalık ortamlarda toplantı, çalışma, kurul vb. nin yapılmamasını, eğitim emekçilerine düzenli test yapılamasını, koruyucu ekipman sağlanmasını bir kez daha acil talep ediyoruz.

            Yüz yüze eğitime başlanabilmesi için bakanlığın vakit kaybetmeden okullarda gerekli düzenlemeleri yapması, ek derslik açılması, yeni öğretmen atamaları yapılarak sınıf mevcutlarının düşürülmesi de acil talebimizdir.

            Mevcut koşullarda ne eğitim emekçilerinin ne de çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli eğitim öğretim yapamayacakları açıktır. Sağlığımızı riske atacak her türlü uygulamadan derhal vazgeçilmelidir.

            Milli Eğitim Bakanlığını, Valilikleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini, okul yönetimlerini acil önlem almaya çağırıyoruz’’ dedi.

           

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.