KOBİ’LERE E-TEBLİGAT ZORUNLULUĞU

KOSGEB, KOBİ’lere yönelik yeni bir karar aldı. KOSGEB tarafından alınan karara göre, bilgi güvenliğini sağlamak, kişisel verileri korumak ve tebligat süresini hızlandırmak amacıyla resmi tebligatlarının PTT UETS üzerinden yapılacağı açıklandı.

Ekonomi Yayın: 11 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 11.02.2021 14:55:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

KOSGEB, bilgi güvenliğini sağlamak, kişisel verileri korumak ve tebligat süresini hızlandırmak amacıyla KOBİ’lere yönelik tebligatları artık PTT Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) üzerinden yapacak. Mevzuat gereği KOBİ’lerin UETS adreslerinin KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması gerekiyor. Bu kapsamda destek süreçlerine ilişkin başvuru formları revize edilirken tüm KOBİ’lerin 15 haneli e-Tebligat adresi almaları zorunlu hale geldi. UETS adresini, veri tabanına kayıt yaptırmayan KOBİ’ler KOBİ Bilgi Sistemine giriş yapamayacak.

Tasarruf Sağlanacak

UETS ile fiziki ortamda haftalarca süren tebligat işlemleri hızlanacak. Tebligatın ne zaman yapıldığı, gönderen kurumun ve alıcının kim olduğu daha kolay tespit edilecek. Tebligatların kâğıt, zaman ve enerji kaybına sebebiyet vermesinin önüne geçilecek.

UETS Nedir?

7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun değiştirilen 7/a maddesi ile 6.12.2018 tarihinde yayımlanan 30617 sayılı Elektronik Tebligat Yönetmeliğine uyarınca yapılan elektronik tebligat işlemlerini yürütmek amacıyla PTT A.Ş tarafından kurulan, işletilen ve güvenliği sağlanan sisteme UETS adı veriliyor.

E-Tebligat Nedir ?

Tebligat Kanununda belirlenen tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından elektronik ortamda hazırlanan tebligatların e-Tebligat Yönetmeliğine uygun olarak değiştirilemez ve inkâr edilemez bir şekilde UETS yoluyla alıcılarına iletilmesine e-Tebligat deniliyor.

KOBİ’ler, “ https://basvuru.etebligat.gov.tr ” adresi üzerinden e-Tebligat adresi alabilecek.

Şahıs İşletme Sahipleri İçin Başvuru:

Şahıs işletme sahibi olanlar TC numaraları ile UETS de oluşturmuş oldukları kayıtları PTT Merkezlerine müracaat ederek ya da e-imza ile online olarak https://ptt.etebligat.gov.tr/login adresinden “Alıcı” olarak güncellemeleri gerekiyor.

Anonim veya Limited Şirkeler İçin Başvuru:

https://www.etebligat.gov.tr/ sitesinde yer alan “Elektronik Tebligat Alma Zorunluluğu Olan Şirketler İçin Kullanım Kılavuzu” ndaki yönergeler izlenerek şirketin UETS hesabı aktif hale getirebiliyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.