“MASKE, SOSYAL MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA UYALIM”

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, korona virüsün yeniden artışa geçtiğini ifade ederek, kurallara uyulması gerektiğinin altını çizdi. Başkanvekili Altunok, "Şüphesiz ki bu durum tamamen geçene kadar yeni normal düzene uyum sağlamamız, yaşamımızı buna göre düzenlememiz gerekmektedir” dedi.

Sağlık Yayın: 02 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 02.12.2020 11:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yaptığı açıklamada, “Mart ayından bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, son günlerde ülkemizde tekrar artışa geçmiş durumdadır. Şüphesiz ki bu durum tamamen geçene kadar yeni normal düzene uyum sağlamamız, yaşamımızı buna göre düzenlememiz gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan korona virüsle mücadelede yeni tedbirlere mutlak suretle uymamız gerekmektedir.  Alınan tedbirlere göre ilçemizde hizmet veren alış veriş merkezleri ve semt pazarlarında uygulanacak kural ve önlemlere de kesinlikle uymalıyız. Bu merkezlerde acil ihtiyaç olan HES kodu uygulamasına da özen göstermeliyiz. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız da toplu taşıma araçlarını kullanmamalıdırlar. Kişisel temizliğe önem vererek, ellerimizi en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkamalıyız, yada dezenfektan kullanmalıyız. İnsanlarla temastan kaçınmalıyız. Bulunduğumuz alanları sık sık havalandırmalıyız. Sosyal mesafe kurallarına ve maske kullanımına özen göstermeliyiz. Hijyen kurallarına uymalı, temas halinde olduğumuz yüzeyleri dezenfekte etmeliyiz. Kış mevsimi yaklaştıkça havalar daha da soğumaya başladı. Artık karşımızda sadece korona virüs ile mücadele yok. Kış mevsiminde yaygın görünen grip hastalığı ile de mücadele söz konusu. Grip bilindiği gibi ateş, kas ve eklem ağrıları, kuru öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan bir hastalıktır. Korona virüsün de belirtilerinin bunlar olduğu biliniyor. Bu yüzden karşımızda iki şüphe ve iki virüs var. Bu şüpheye düşmemek ve bu hastalıkları yenmemiz için ise yapacak olduğumuz şey çok basit. Maskelerimizi takalım, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Alacağımız tedbirlerle sağlıklı yaşayarak bu sıkıntılı  dönemi birlikte atlatalım” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.