MERSİN METROSU’NUN İHALESİ YAPILDI

Mersin Haber/ Mersin’de yerel yönetimler tarihinin en vizyonlu projesi olan ‘Mersin Metrosu’nun ihalesi yapıldı. İhaleye, yerli ve yabancı 3 büyük ortaklık teklif verdi.

Gündem Yayın: 28 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 28.04.2021 21:24:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi” ihalesi, Ulaşım Dairesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yerli ve yabancı 3 büyük ortaklık katıldı

İhaleye 3 büyük ortaklık katıldı. Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Dillingham Construction Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı’nın teklif verdiği ihalede, Ziver İnşaat Taah. Turizm. Paz. San. Tic. A.Ş. ise teşekkür mektubu sunarak ihaleden çekildi.

İhale komisyonu, ilk aşamada ihaleye katılan 3 firmanın teklif zarflarını tek tek açarak, şartname koşullarının yerine getirilip getirilmediği ve eksik evrak olup olmadığını kontrol etti. 3 firmanın da sunduğu teklif geçerli sayıldı.

Mersin Metrosu için Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi 3 milyar 810 milyon lira, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 4 milyar 122 milyon 195.4 bin lira, Dillingham Constructıon Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı ise 3 milyar 379 milyon 404.9 bin lira teklif sundu. Sunulan teklifler, ihale komisyonu tarafından incelendikten sonra sonuç açıklanacak.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.