MEZİTLİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFİ BAŞKANI ÖNEL: “SAYIN LÜTFİ ELVAN’IN DESTEĞİYLE, MERSİN İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mersin’in Mezitli İlçesinde 350 milyon lira yatırımın yapıldığı Mezitli Yeni Sanayi Sitesi’nin projesini AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve yönetimi inceledi. AK Parti İl Teşkilatı tarafından yapılan ziyaret hakkında bir açıklamayla bilgi veren Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı, Bünyamin Önel, desteğinden dolayı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mersin Milletvekili Lütfİ Elvan’a teşekkür etti.

Ekonomi Yayın: 22 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 22.10.2020 16:16:35
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin’in Mezitli ilçesinde yapılacak yeni sanayi sitesine ilgi artıyor. Halihazırda şehrin içerisinde bulunan, görüntü ve ses kirliliğine sebep veren tüm zanaatkâr dükkanları şehrin dışına taşınacak. Taşımayla beraber, esnafın da işlerini daha rahat ve titiz yapmasına vesile olunacak. Yaklaşık 350 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek site, bölge için bir cazibe merkezi haline gelecek. Yakın zamanda yapımına başlanması beklenen projenin, maket üzerindeki gösterimi de devam ediyor. AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve il ve ilçe yöneticileri yaptıkları ziyaretle proje hakkında Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı, Bünyamin Önel’den bilgi aldı.  AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, ziyaret boyunca siteyle ilgili detaylı sorular sorarak, görüşlerini dile getirdi ve bu projenin şehre kazandırılması konunda emeği geçen herkese teşekkür etti.
“DAHA ÇOK SANAYİ SİTESİNE İHTİYACIMIZ VAR”
 AK Parti İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ziyaretin ardından, Yapı Kooperatifi Başkanı Önel, bir açıklama yaptı. Önel, açıklamasında projenin bölgeye nefes aldıracağına dikkat çekerek, “Gaziantep'te 7, Karaman'da 6 sanayi sitesi hizmet veriyor. Limanı, serbest bölgesi ile ekonominin en önemli kentlerinden biri olan Mersin daha 3. sanayi sitesini yapıyor. Mersin'e 30-40 yıldır sanayi sitesi yapılmadı. Mersin'in sanayisinin gelişmesi, esnafının daha iyi iş yapabilmesi için daha çok sanayi sitesine ihtiyacımız var. Mezitli'de sona yaklaştığımız sanayi sitemizde, esnaf ve sanatkarımız, bina altlarında hizmet vermekten kurtulacak. Daha sağlıklı koşullarda üretim yapacak. Bu da esnaf ve sanatkarımızın üretiminin artmasına katkı sağlayacak. Aynı zamanda kötü görüntüyü ortadan kaldıracağız. Sanayi sitemizin hizmete girmesi ile 8 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bu noktada bizi ziyaret eden ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden AK Parti Mersin İl Başkanımız Sayın Cesim Ercik, AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Sayın Zafer Uslu ve ekibine, AK Parti Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Erhan Çontar'a göstermiş oldukları ilgi alakadan, vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
“VERDİĞİ DESTEKTEN DOLAYI SAYIN LÜTFİ ELVAN’A TEŞEKKÜR EDERİZ”
 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mersin Milletvekili, eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a, destekleri için teşekkür eden Önel, “Mezitli, Mersinimizin çok güzel bir ilçesi, ilçenin şehir için önemi büyük. Ancak bazı eksikleri söz konusuydu. Bunlardan birisi de ilçenin içerisine dağılmış, sanayi yapısıydı. Bu sorun uzun yıllar devam etti. Ses ve görüntü kirliliğine sebep olurken, esnafın da işini yapmakta güçlük çekmesine sebebiyet verdi.  Ancak artık bu sorunları konuşmak zorunda kalmayacağız. Meztili’mizde, Davultepe’de yaklaşık 350 milyon yatırımla yeni bir cazibe merkezi hayata geçiriliyor. Bu kadar güzel bir projenin bölgeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Ancak birisini bu konuda kesinlikle ayrı tutmalıyız. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekilimiz, eski Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan. Kendisi gerçekten insan üstü bir gayretle bizlere yardımcı oldu. Karşımıza çıkan her engelde, bize yardım elini uzattı. Kendisi ülkesinin kalkınması, milletinin refahı için çalışan bir siyasetçi. İnşallah biz de projemizi hayata geçirdiğimizde yaptığımız işlerler, ona laik olmaya çalışacağız. Verdiği destekten dolayı sayın Lütfİ Elvan’a teşekkür ederiz. Onun desteğiyle Mersin için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.