MEZİTLİ SANAYİ SİTESİ BAŞKANI ÖNEL: “ESNAFA DESTEK PROGRAMI NEFES ALDIRIR”

Mersin haber, mersin haberleri --- Mezitli Sanayi Sitesi Başkanı Bünyamin Önel, hükümetin esnaf ve sanatkârlara yönelik aldığı destek kararına ilişkin açıklama yaptı. Önel, kira ve hibe desteğinin esnafı rahatlatacağını söyledi.

Ekonomi Yayın: 30 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 30.12.2020 13:12:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

24 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan kararla birlikte esnafa, hibe ve kira desteği verileceği belirtildi. Buna göre, iş yeri kira olanlar büyükşehirde ise 750 TL, diğer yerlerde ise 500 TL olmak üzere 3 ay boyunca bu destekten faydalanacak. Ticari kazançları basit usulde tespit edilenlere, vergiden muaf esnafa ve bunların dışında kalan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere aylık 1.000 Türk Lirası olmak üzere toplamda 3.000 Türk Lirası hibe desteği sağlanacak. Kararda ayrıca, iş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda iş yeri kira tutarı kadar kira desteği ödeneceği de belirtiliyor. Destek programının süresi ise 2021 Ocak, Şubat ve Mart ayları, yani 3 ayla kısıtlı.
“ESNAFA NEFES ALDIRIR”
Mezitli Sanayi Sitesi Başkanı Bünyamin Önel, ”Pandemi nedeniyle tüm dünya gibi biz de zor bir süreçten geçiyoruz. Sanayicisinden esnafına pek çok kesim salgın hastalık nedeniyle olumsuz etkilendi. Ancak var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Önel ayrıca, uygulanacak destek programının esnaf ve sanatkârlara nefes aldıracağının da altını çizerek, “Bu günleri birlik ve beraberlikle aşacağız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.