Özdemir; 'Reform Paketi Eylem Planları İçin İvedilikle Harekete Geçmeliyiz'

Mersin Ticaret borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Abdullah Özdemir, yeni açıklanan ekonomik paketle ilgili değerlendirmesinde belirlenen yol haritası ile Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine ulaşacağı fikrinde olduğunu bildirdi.

Ekonomi Yayın: 19 Mart 2021 - Cuma - Güncelleme: 19.03.2021 17:57:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Özdemir  yaptığı açıklmada ‘’Ekonomi Reform Paketi Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı. Pakette Vergi sisteminden bankacılığa, sigortadan sosyal yardımlara, istihdamdan kamu bürokrasisine kadar birçok başlıkta yeni adımlar, değişiklikler ve yenilikler ön gören hedefler belirlenmiş durumda.

Özellikle; “Üretimde verimlilik artışı sağlayarak, potansiyel büyümemizi artıracağız. Reel ekonomiyi daha da güçlendirerek, ithal girdi kullanımını azaltmış, katma değerli üretimle ihracatta yeni rekorlar kıran, yerli ve milli bir ekonomi hedefliyoruz.” vurgusunun büyük önem taşıdığı kanaatindeyim.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız reformların ana omurgasını, makroekonomik ve yapısal politikaların oluşturduğunu belirtmişti. Bu kapsamda da kamu maliyesi, enflasyon, finansal sektör, cari açık ve istihdam alanlarına odaklanıldığını vurgulamıştı. Bu odaklanmaya yönelik adımların ivedilikle atılması halinde belirsizlik riskinin ortadan kalkacağı ve iş dünyamızın arzu ettiği istikrar ortamına kavuşacağımızı düşünüyorum.

Ayrıca kurumsal yapının güçlendirilmesi, yatırımların teşvik edilmesi, iç ticaretin kolaylaştırılması, rekabet politikaları, piyasa gözetimi ve denetiminin de bu yapının başarıya ulaşmasında çok önemli faktörler olduğu kanısındayım.

Tüm bu hedeflere yönelik eylem planlarının bir an önce harekete geçirilmesi durumunda ve ülkemizin tüm dinamikleri olarak bir bütün halinde hareket edebildiğimiz taktirde Türkiye’nin, ekonomi reform paketi kapsamında belirlenen temel dönüşümleri gerçekleştirerek üretim, yatırım, istihdam ve ihracatta çok daha güçlü bir ivme kazanacağı kanaatindeyim.

Böylece, ihtiyaç duyulan alanlardaki yapısal sorunlara odaklı ve kurumsal yapıyı güçlendirmeye yönelik bu yol haritası ile ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine ulaşacağımız fikrindeyim.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.