SADIK ELİYEŞİL KOŞUSUNU BURGAZ KAZANDI

Türk atçılık tarihine önemli katkı sağlayan Tarsuslu ünlü işadamı hayırsever merhum Sadık Eliyeşil koşusu düzenlendi.

Yayın: 18 Nisan 2021 - Pazar - Güncelleme: 18.04.2021 17:16:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstanbul Veliefendi Hipodromumda tertiplenen yarışa 3 yaşlı 10 İngiliz atı birincilik için mücadele verdi. 1900 mesafede yapılan Sadık Eliyeşil koşusunu Sanem Kahraman'ın Burgaz isimli atı  jokeyi Ahmet Çelik ile kazandı.

SADIK ELİYEŞİL KİMDİR...

1925, Tarsus doğumlu olan Merhum Sadık Eliyeşil, ilk ve orta öğrenimini İstanbul Şişli Terakki'de tamamladıktan sonra Boğaziçi Lisesi'ni bitirdi.

 Yüksek öğrenimini Manchester Üniversitesi'nde yapan ve buradan 1949 yılında tekstil mühendisi olarak mezun olan Eliyeşil, evli, üç çocuk ve altı torun sahibiydi.

Yarışçılık camiasıyla 1943 yılında tanışan Sadık Eliyeşil, 1956 yılında Türkiye Jokey Kulübü asli üyesi oldu.

Bu arada Türk at yarışçılığında önemli bir yeri olan Eliyeşil Ailesi Gazi Koşusu`nu ilk kez 1950 yılında  Darling isimli atıyla kazandı.

Eliyeşil ailesi Gazi Koşularında Kusun,  Atlıhan,  Melikşah , Kayarlı, Minimo, Akkor, Karayel, Buğra, Toraman, Cartagena,  Hafız, Popular ve  Demand  ile toplam da13 kez  en fazla kazanma başarısını göstermişti.

Türkiye Jokey Kulübü asli üyesi olan Merhum Sadık Eliyeşil, 2008 yılında İstanbul'da vefat etmişti.

Merhum Sadık Eliyeşil'i bizde saygı ve rahmetle  anıyoruz.

Haber: Fırat MAKTAY

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.