SEZONUN İLK TURFANDA ŞEFTALİSİ TARSUS'TA HASAD EDİLDİ

Tarsus' un Özel Bahşiş mahallesinde çiftçi İsa Zeybek, 7 dekarlık serada sezonun ilk şeftalisini yetiştirdi.

Ekonomi Yayın: 22 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 22.02.2021 19:22:09
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Google News

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, yeni tür şeftali cinsi olan Flamenya Şeftali çeşidini Türkiye'de ilkkez Tarsus' ta çiftçi İsa Zeybek tarafından yetiştirildiğini ve kilosunu da 120 TL'ye alıcı bulunduğunu kaydetti.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı ve Tarım Dairesi Başkan Yardımcısı Osman Polat'ında hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Avcı  şunları söyledi: "Türkiye'de ilk turfanda şeftalimizi Tarsus' ta yetiştirerek hasadını yaptık. 7 hektarlık serada çiftçimiz İsa Zeybek tarafından Flamenya cinsi şeftalimizin sezonun ilk hasadı yaparak ürün aldık. Türkiye'de ilk Tarsus' ta yetişen şeftalinin hasadında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bereketli ve hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Haber: Fırat MAKTAY

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.