SİBER DOLANDIRICILARA OPERASYON

İstanbul’da paravan olarak kullandıkları işyerinden banka ve Kredi Kartının Kötüye kullanılması ve Bilişim sistemleri kullanılarak nitelikli hırsızlık yaptıkları tesbit edilen şahıslara yönelik operasyon yapıldı.

Asayiş Yayın: 07 Şubat 2021 - Pazar - Güncelleme: 07.02.2021 15:18:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ekipleri yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda, Esenler'de A.G. ve M.G. isimli kişilerin paravan olarak kullandıkları cep telefonu dükkanında söz konusu faaliyetleri yürüttüğü tespit edildi.

Şüphelilere ait ev ve paravan olarak kullanılan iş yerine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, A.G. ve M.G'yi gözaltına aldı. Operasyonda, bu kişilerin vatandaşların bilgilerini ele geçirmek için kullandığı değerlendirilen 12 dizüstü bilgisayar, 2 sunucu bilgisayar, 25 hard disk, 5 SSD disk, 31 hafıza kartı, 27 USB bellek, 40 banka kartı, 2 renkli yazıcı, 17 cep telefonu, 27 sim kart ve 1adet araç anahtarı görünümlü gizli kamera ele geçirildi.

Operasyonda çatı arasına gizlenmiş bir hard diskten rızası dışında bilgileri ele geçirilenlerin vatandaşların isminin bulunduğu liste çıktı.

Jandarma ekipleri, kurdukları düzeneklerle birçok vatandaşın bankacılık işlemlerine müdahale ettiklerini tespit ettiği A.G ve M.G'nin bu yöntemle 240 bin lira haksız kazanç elde ettiklerini belirledi.

Adliyeye sevk edilen A.G., yurt dışı yasağı konularak kontrol şartıyla serbest bırakılırken, M.G. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.