SİLİFKE'DE 10 BİN LAVANTA FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Silifke'de 10 bin lavanta fidanı, düzenlenen etkinlikle toprakla buluşturuldu.

Gündem Yayın: 29 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 29.04.2021 13:31:51
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Google News

Mersin ve İlçeleri Odun Dışı Orman Ürünleri Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (TORAK) tarafından Keşlitürkmenli Mahallesi Ovacık mevkiinde düzenlenen etkinlikte konuşan TORAK Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ali Selvi, Torosların verimli topraklarında insan sağlığına yararlı en nadide bitkilerin yetiştiğini belirterek, "TORAK olarak, üyelerimizin de desteği ile bu bitkilerin işlenmesine yönelik çalışmalarımıza başladık ve yakın bir zaman dilimi içerisinde adı geçen bitkilerin çeşitli yağlarını çıkarmak sureti ile pazarlamasına başlayacağız. Bölgemiz insanı da bu bitkilerden ekonomik kazanç sağlayacaklardır." ifadelerini kullandı.

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok da, Silifke'de üreticilerin gelirini ve üretimini artırmaya yönelik projeleri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından 10 bin lavanta fidesi toprakla buluşturuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.