TARIM İŞÇİLERİNİN YAŞADIĞI BÖLGELERDE HAŞERE İLE MÜCADELE VE SAĞLIK TARAMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı çadırlarda haşerelere karşı ilaçlama ve ateş ölçümü gerçekleştiriliyor. Büyükşehir hem Koronavirüs salgını ile mücadele etmek, hem mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek, hem de özellikle yaklaşan kış mevsimi öncesinde hazırlık yapmak amacıyla tüm hızıyla çalışıyor.

Sağlık Yayın: 08 Kasım 2020 - Pazar - Güncelleme: 08.11.2020 10:04:57
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçilerini unutmuyor.  Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Uyum Masası koordinesinde, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerce haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları yapılırken, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince de sağlık taramaları gerçekleştiriliyor.

Dünyada ve ülkemizde insan sağlığı için tehdit olmaya devam eden
Koronavirüs salgını dolayısıyla çadırda yaşayan vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam eden Büyükşehir, ilk olarak Tarsus’un Atalar Mahallesi’nden işe koyuldu ve çadırda yaşayan mevsimlik tarım işçileri için çalışmalar başlattı. Çalışmalar daha sonrasında çadırların bulunduğu diğer bölgelerde de devam etti.

Amaç mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, haşere ile mücadele kapsamında hem tarım işçilerinin yaşadığı çadırların çevresini hem de hayvanlarının yaşadığı ağılları tek tek ilaçladı.  Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de çadırdaki kişilerin ateş ölçümlerini gerçekleştirdi. Ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları, dernekler ve muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda kent genelindeki ihtiyaçları karşılayan ekipler, Büyükşehir Belediyesi Uyum Masası tarafından belirlenen noktalara tek tek hizmet götürüyor.

Büyükşehir, hem Koronavirüs salgını ile mücadele etmek, hem mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek, hem de özellikle yaklaşan kış mevsimi öncesinde hazırlık çalışması yapmak amacıyla tüm hızıyla çalışıyor.

Coşkuner: “Mersin sınırları içerisinde 19 nokta belirledik”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Uyum Masası’nda görevli Çağan Coşkuner, tarım alanlarına yakın bölgelerde konuşlanan mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek için çalıştıklarını belirterek, “Bu bölgede yaşayan insanların kıştan önce, şartlar ağırlaşmadan, yaşam koşullarının iyileştirilmesi adına kapsamlı faaliyetlerimiz devam ediyor olacak. Bu bölgedeki talepler bize sahada çalışan ulusal ve uluslararası STK’lar ve muhtarlar tarafından iletildi. Bu talepleri dikkate aldık ve tüm alanda Mersin sınırları içerisindeki bölgelerde 19 nokta belirledik. Bu noktalarda da ihtiyaç tespitinden sonra önceliklendirilen ihtiyaçlara yanıt olarak da daire başkanlıklarımızla irtibata geçtik ve faaliyetleri koordine etmek için bir araya geldik” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.