TARSUS BELEDİYESİ GEN BANKASINDA ATA TOHUM SAYISI 20 MİLYONA ULAŞTI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın dağıttığı evladiyelik Ata tohumlarına köylerde üretim yapan vatandaşlar sahip çıkıyor. Belediyenin Gen Bankasında yetiştirilen domates, marul, lahana, karnabahar, sumak, taş armudu, sedir, harnup ceviz, hurma gibi fide ve fidanları kırsal mahallerde üreticilik yapan vatandaşlara dağıtılıyor.

Ekonomi Yayın: 23 Ekim 2020 - Cuma - Güncelleme: 23.10.2020 16:48:02
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi, yerli tohumların yaygınlaştırması ve geliştirilmesi amacıyla başlattığı Miras projesi kapsamında Ata tohumlarını kırsal mahallelerde halka dağıtmayı sürdürüyor.

Her hafta 3 mahalleyi ziyaret ederek düzenlenen etkinliklerde Ata tohumunun önemini anlatan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, takas yolu ile elde edilen yaklaşık 20 milyon Ata tohumunun belediye bünyesinde kurulan Gen Bankasında muhafazasını sağladıklarını belirtti.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün koordinesinde bu tohumların fideye dönüştürüldüğünü ve bu fideleri yetiştirip kendilerine gelir sağlamaları için vatandaşlara ücretsiz şekilde dağıttıklarını ifade eden Başkan Bozdoğan gittiği her yerde vatandaşların büyük ilgi ve sevgisiyle karşılanıyor.

Bölgede üretilen her ürünün organik hale gelip aslına dönene kadar bu çalışmayı sürdüreceklerini bildiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan yerli tohum, fide ve fidanları dağıtmak için gittiği Çamalan ve Olukkoyağı Mahallerinde halkla kucaklaşırken verdiği hediyeler ile minik yürekleri sevindirmeyi ihmal etmiyor.

Düzenlenen etkinliklerde kendisini karşılayan vatandaşlara seslenen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Ata tohumunu dağıtmaktaki tek amaçlarının zehirsiz mutfakların oluşması ve yiyeceklerin hormonsuz bir şekilde yetiştirilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Başkan Bozdoğan konuşmasında şu sözlere yer verdi; “ Bu belediye sizin, hepinizin belediyesi. Benimde tek görevim halkın olanı halka vermek. Ama nasıl vermek? Kültür olarak, ekonomik olarak hayatı kolaylaştırmak. Zor bir süreçten geçiyoruz. Sağlık ciddi bir olaydır. İnsanlar canıyla uğraşıyor. Elbette bizde sağlıklı yaşam için tüm tedbirleri bir belediye yöneticisi olarak almak zorundayız. Ata tohumu onlardan biri, yıllarca İsrail’e mahkûm olduk. Geçmişi biliyorsunuz, kendi tohumumuzun ne kadar değerli olduğunu biliyorsunuz. Ata tohumu Osman hocaya bu konuda teşekkür ediyorum. Gerçekten öyle bir çalışma yaptı ki milyonlarca tohum toplandı. Tarsus’a tamamen yeter bu tohum. Bizim tek bir amacımız var zehirsiz mutfakların oluşması, yiyeceklerin hormonsuz olması. Sizlerden istediğim şey ise bu tohumlara fidelere ve fidanlara sahip çıkın. Bu ürünleri yetiştirin ve afiyetle tüketin. Hatta fazlasını mı ürettiniz gelip sizden satın alalım ve gelir elde ederek aile ekonominize katkı sağlayın. Benim tek bir amacım var. Her gittiğim yerde de söyledim. O Victor Hugo’nun çok güzel bir sözüydü. Bir yoksula ulaşıp mutlu etmek çok kolaydır. Ama amaç yoksulluğu ortadan kaldırmaksa adam gibi sabahlara kadar çalışırsan bunu başarırsın. Bende sizlerle birlikte çalışacağım ve sizlerle birlikte bunu yerine getireceğim. Sizlere verilen sözüm var. Daha fazla hizmet, insanlarımızın sosyal hayatının, yaşam kalitesinin artması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu belediyede bir karar vereceksem hepinizin ortak düşüncesiyle hareket ederek karar vereceğim bundan emin olun. Hepinizi saygı, sevgi ile selamlıyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.