TARSUS MÜZESİ HİZMETE AÇILDI

Tarsus Yeni Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Yayın: 23 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 23.12.2020 10:05:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İlçedeki eski Adliye binasının  onarımı  ile gerçekleşen yeni müzenin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet  Nuri Ersoy da katıldı.  Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından   müze haline getirilen Eski Adliye binasının   açılışı muhteşem oldu.

Bakan Ersoy,  açılışta birde konuşma yaptı. Ersoy “Tarsus’taki  bu yapı 70 yıllık tarihi ve mimari özellikleriyle bir kültür mirasıdır.  Burada bir kültür ve tarih yolculuğu ziyaretçilerimizi bekliyor. Toplam 2023 eserin sergileneceği ve mescidinden hediyelik eşya dükkanı, kafesi, bebek bakım odası, engelli vatandaşlarımız için asansörüne kadar gerekli tüm sosyal donatıları tamamlanmış olan Tarsus Müzesi hayırlı olsun. Bu güzel Müze ile birlikte  bu yıl Mersin'e 32 milyon 250 bin liralık yatırım yaptık” dedi.

 TÖRENE KATILANLAR

Tarsus Müzesinin açılışına bakan Ersoy’un yanı sıra  Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer, Ak Parti Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin İl Emniyet müdürü Mehmet Şahne, Mersin İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkçıoğlu,Tarsus Emniyet müdürü Ercan Elbir, Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik,Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya,Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ve diğer davetliler katıldı.

Kurdele kesiminden sonra bakan Ersoy ve beraberindekiler daha sonra müzeyi gezdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.