TOROSLAR BELEDİYESİ ÖZEL BİREYLERİ SPORLA BULUŞTURUYOR

Toroslar Belediyesi'nin açtığı spor eğitimine katılan özel bireyler, azimleriyle birçok kişiye örnek oluyor. Başkan Yılmaz; "Sporun, kazanmanın ötesinde hayata dokunan önemli bir misyonu da var. Biz de özel çocuklarımızın sporla gönüllerine dokunuyor, her zaman yanlarında oluyoruz."

Yayın: 22 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 22.04.2021 18:21:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Toroslar Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkmakta güçlük çeken özel gereksinimli bireyleri sporla buluşturarak temel becerilerini geliştiriyor.

 

İlçede yaşayan otizmli, down sendromlu ve mental özel bireylerin sosyal hayata daha kolay adapte olmalarının amaçlandığı spor eğitimi, Toroslar Belediyesi'nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün eğitmenleri eşliğinde haftanın dört günü iki grup halinde veriliyor.

 

34 özel bireyin katıldığı eğitimde, ilgi ve yeteneklerine göre koordinasyon, atletizm, eğitsel çalışmalar ve futbol maçları yapılıyor. Bu bireylerin fiziksel becerilerinin gelişiminin yanı sıra yaşıtlarıyla birlikte güzel vakit geçirmeleri de sağlanıyor.

 

Eğitime gelen özel bireyler, pandemi kuralları çerçevesinde Toroslar Belediyesi'ne ait araçlarla evlerinden alınıp eğitim sonunda tekrar evlerine bırakılıyor.

 

Başkan Yılmaz; "Sevgi ve Emek Varsa Engel Yoktur"

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, özel bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirterek; "Spor, çocukların bedensel gelişiminde büyük öneme sahiptir. Biz de ilçemizde yaşayan özel çocuklarımızın sağlıklı yaşamlarına katkı sunmak ve gelişimlerini desteklemek için spor yaptırıyoruz. Onların gülen yüzü her şeye değer" dedi.

Özel Çocuklara Lisans

 

Başkan Yılmaz, özel sporcuları Toroslar Belediyesi Spor Kulübü'nün bünyesine de dahil ettiklerini dile getirerek; "Özel sporcularımızın, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'na üyeliklerini yaptık. Bu çocuklarımızın lisansları çıkmaya başladı. İnşallah pandemi sürecinden sonra yetenekli özel sporcularımız, yarışmalarda belediyemizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edecekler" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.