TÜRKİYE’NİN EN UCUZ RAMAZAN PİDESİNE MERSİNLİLER’DEN BÜYÜK İLGİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı’nda vatandaşın sofrasına Türkiye’nin gramajı en yüksek ve fiyatı en ucuz pidelerini ulaştırıyor. 400 gramlık pideler, ekmek büfesi işleten kadınların elinden çıkıyor ve 1,5 liradan vatandaşlara sunuluyor. MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda görevli gıda mühendisi Dilara Aytuttu, “Türkiye’nin en yüksek gramajlı ve en ucuz pidelerini vatandaşlarımızın sofrasına ulaştırdığımız için gururluyuz” dedi. Üretim ortamında iş arkadaşlarıyla aile gibi olduklarını söyleyen fabrika çalışanlarından Teslime Sert, “Ramazan pideleri hem ucuz hem hijyen koşullarında üretiliyor hem de kadınların katkısı büyük. Üniversitedeki iki çocuğumu işim sayesinde rahatça okutuyorum” diye konuştu. Ramazan pidelerinden satın alan Suzan Uçar ise “Çok lezzetli, çok da iyi. Allah razı olsun belediyemizden, çok güzel çalışıyor” dedi.

Gündem Yayın: 19 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 19.04.2021 15:20:44
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, çoğunluğu kadınlardan oluşan üretim ağı ile Türkiye’nin en yüksek gramajlı ve en ucuz Ramazan pidelerini üretiyor. Hijyenik koşullarda titizlikle üretilen pideler, yine kadınlar tarafından işletilen MER-EK Halk Ekmek Büfeleri’nden vatandaşlara ulaştırılıyor. Halkçı belediyecilik anlayışı ile sunulan bu hizmet, pandemi sürecinde ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlardan takdir topluyor.

Bu hizmetin hamurunda kadın emeği var

Ramazan Ayı’nda vatandaşlara sunulan lezzetli ve ucuz pidelerin üretiminden satışına kadar tüm süreçlerinde kadınlar büyük bir emek ve özveriyle çalışıyor. MER-EK’te görevli gıda mühendisi Dilara Aytuttu, “Hamurun yoğrulmasından, gramajlanmasına, şekil verilmesine ve susamlanmasına kadar her aşamasında kadın çalışanlarımız mevcut. Tamamen hijyenik koşullarda üretilen pidelerimiz fabrikamızdan çıkıp yine bizim kontrollerimizle kadınlar tarafından işletilen Halk Ekmek büfelerimizde satışa sunuluyor. Pidelerimiz buradan da vatandaşlarımızın sofralarına geliyor. Ramazan Ayı boyunca Türkiye’nin en yüksek gramajlı ve en uygun pidelerini vatandaşlarımızın sofrasına ulaştırdığımız için gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“Üniversitedeki iki çocuğumu işim sayesinde rahatça okutuyorum”

MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda çalışan ve pide üretiminde yoğun emek sarf eden Teslime Sert, evli ve 2 çocuk annesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kadınlara böyle bir istihdam olanağı sunduğu için öncelikle Başkanımız’a teşekkür ediyorum. Gerçekten şahsım adına söyleyebilirim ki hem vatandaş olarak hem bir çalışan olarak çok memnunum. Ramazan pideleri hem ucuz hem çok hijyenik koşullarda üretiliyor hem de kadınların katkısı büyük. Başkanımız sunduğu olanaklarla sadece bizlere büyük bir iyilik yapmıyor, üniversitedeki iki çocuğumu işim sayesinde rahatça okutuyorum. Bir vatandaş olarak fakirin sofrasına böyle ucuz ve güzel ekmek girdiği için teşekkür ediyorum. Çalışan olarak da bizleri böyle gözetip kolladığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Üretim aşamasında bulunmak çok güzel. Bir şeyler katıyoruz, insanların sofrasında oluyoruz. İşimi seviyorum, burayı seviyorum, gerçekten çok güzel bir çalışma ortamımız var. Evimde gibiyim.”

“Ürettiğimiz ekmekler akşam vatandaşların sofrasına gittiğinde mutlu oluyoruz”

“Hep bir aradayız, bir aile gibiyiz” diyerek sözlerine başlayan MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda çalışan Dilek Zenbilci, Büyükşehir Belediyesi’nde kadınların bu denli istihdam edilmesini büyük bir başarı olarak yorumladı. Zenbilci, “Bu işin hamurunda kadınlar var. Bu işte çalışmaktan mutluyuz. Ürettiğimiz ekmekler akşam vatandaşların sofrasına gittiğinde mutlu oluyoruz” diye konuştu.

“Vatandaşlarımız pidelerimizi gönül rızasıyla yiyebilirler”

MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda çalışan evli ve 1 çocuk annesi Sinem Akarsu, “Burada çoğunluğumuz kadın. Halkın sofralarına ekmeklerimizin gittiğini gördüğümüz zaman daha çok mutlu oluyoruz. Daha önceleri işsizdim. 1 yıldır böyle bir düzenin içerisinde çalışıyorum. Şu anda aileme katkım fazla. Şu an bir kadın olarak katkımın olması daha güzel. Burada aile gibiyiz. Emeğimizin karşılığını görüyoruz. Burada tüm üretim aşamaları hijyen ortamında gerçekleşiyor. Vatandaşlarımız pidelerimizi gönül rızasıyla yiyebilirler. Biz de evimize götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ekmeğin kalitesi çok güzel, ben sürekli alıyorum”

Halk Ekmek büfesinden Ramazan pidesi alan vatandaşlardan Birden Güneş, “Ekmeğin kalitesi çok güzel. Ben tercih ediyorum, sürekli alıyorum. Fırınlarda 2,5 liradan aşağı ekmek yok. Hatta 4 liraya, 5 liraya ekmek satılıyor. Burada 1,5 lira. Çok güzel, memnun kalıyoruz. Vatandaşa faydası oluyor, cebine katkı sunmuş oluyor. Hem de evine güzel taze ve kaliteli ekmek götürmüş oluyor” dedi.

“Allah razı olsun belediyemizden, çok güzel çalışıyor”

Ramazan pidelerinden oldukça memnun kaldıklarını söyleyen Suzan Uçar, “Çok lezzetli, çok da iyi. Ramazan harici diğer günlerde de buradan alıyoruz. Allah razı olsun belediyemizden, çok güzel çalışıyor. Ekmek kaliteli ve fiyatı uygun” dedi.

Vatandaşlardan Sinan Akdoğan ise, “Dün fırına gittim, 4 tane ekmek alacaktım. Baktım ufacık ekmeklere 2,5 lira diyorlar. Bakın buradan alıyoruz, 1,5 liraya. Gücümüz ancak buna yetiyor. Yapılan hizmetten memnunuz” diye konuştu.

“Ramazan pidelerinin yüksek gramajlı, ucuz ve kaliteli olması vatandaşlara iyi geliyor”

MER-EK Halk Ekmek Büfesi işleten evli ve 6 çocuk annesi Gülizar Korkmaz, daha önce işsiz olduğunu dile getirerek, “Çocuklara bakıyordum. Allah razı olsun belediyemizden, bu imkanları bize verdiği için. Biz kadınlar işletiyoruz, çalışıyoruz. Çok güzel gidiyor. Allah herkesten razı olsun. Vatandaşların Ramazan pidelerine ilgisi yüksek. Yüksek gramajlı, ucuz ve kaliteli olması vatandaşlara iyi geliyor ve gelip alıyorlar” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.