ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖĞRENİM YARDIMI 1400 TL’YE ÇIKARILACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantı Döneminin 1. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıllık fakülte ya da bölüm kazanan Mersinli öğrencilere ilk yıla mahsus olmak üzere verilen 1250 TL’lik öğrenim yardımının 1400 TL’ye çıkarılması konusu komisyona sevk edildi.

Eğitim Yayın: 11 Ağustos 2020 - Salı - Güncelleme: 11.08.2020 08:40:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Başkan Vahap  Seçer, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde başvuru yapan 7 bin 284 öğrenciye toplam 11.2 milyon liralık eğitim yardımında bulunduklarını, bu yıl yardım tutarını

1400 TL’ye çıkarmak istediklerini belirterek, yerleştirme sonuçları doğrultusunda

2 yıllık önlisans öğrencileri için ‘harçlık’ biçimde  bir ödeme planlaması da öngörebileceklerini ifade etti.

Başkan Seçer, kent merkezindeki Kasaplar Çarşısı, Büyük Hamam, Zafer Çarşısı, Eski Silifke Garajı, Kırmızı Lacivert İş Hanı ile İl Özel İdare İş Hanı’nın bulunduğu alanın yenileme çalışmaları için Mersin Üniversitesi ile birlikte çalışma yürüttüklerini söyledi. Yenilenmesi, korunması gereken tarihi kent merkezinin toplamının 60 hektarı bulduğunu, ilk etapta projelendirdikleri alanın ise 4,9 hektar olduğunu kaydeden Başkan Seçer, bunun belediyeye maliyetinin 80 milyonu bulabileceğini vurguladı. Seçer, “Hiçbir kaynak bulamazsak da biz bunu karşılarız. 70, 80 milyon lirayı bu belediyeler karşılayamayacak kadar güçsüz değil. Burası Mersin’in geçmişini temsil eden bir yer. Geleceğe de bırakacağımız en önemli miras olarak görüyoruz” dedi.

Meclis Toplantısı’nda Akkuyu Nükleer Güç Santrali de gündeme geldi. Başkan Seçer, Türkiye’de enerji açığı bulunduğuna dikkat çekerek, “Hepimiz Türkiye'de yatırımın olmasını istiyoruz ama yatırım yaparken de başta ülkemiz koşulları, özellikle çevreyi, ekolojik dengeyi ilgilendiren konuları, o hassasiyeti ön plana alarak yatırımların yapılmasını istiyoruz. Burada yapılacak işlemlerin bize, çevremize, kentimize, yaratacağı olumsuzluklara bakmak lazım. Bir de kavramlar yanlış kullanılıyor. Nükleer güce karşı olmak farklı bir şeydir, nükleer güç santraline karşı olmak çok farklı bir şeydir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.