MERSİN HABER/ TEKSİN İLE ŞİMDİYE KADAR YAKLAŞIK 1 MİLYON TALEBE YANIT VERİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mersin Tek Noktadan Çözüm Merkezi’ sloganıyla hayata geçirdiği ‘Teksin Mersin’ uygulaması ile Mersinliler, Büyükşehir Belediyesi’ne bir telefon kadar yakın oluyor. Her türlü talep, şikayet ve önerilerin alındığı Teksin’de, kurulduğu 2020’den bu yana 1,5 milyona yakın çağrı yanıt buldu, yaklaşık 1 milyon talebe ise cevap verildi.

Gündem Yayın: 08 Haziran 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 08.06.2022 10:00:39
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mersin Tek Noktadan Çözüm Merkezi’ sloganıyla hayata geçirdiği  ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in‘benim yol arkadaşım, baş danışmanım’ dediği ‘Teksin Mersin’ uygulaması ile kurulduğu günden bu yana 1,5 milyon çağrı yanıt buldu.

Teksin ile Mersinliler Büyükşehir’e sesini duyuruyor

Başkan Seçer, vatandaşların her fırsatta Teksin üzerinden rahatlıkla kendisine ulaşabileceklerini belirterek, “Teksin benim belediye çalışmaları içerisinde en güvendiğim çalışma arkadaşım. Bana ölçümleri yapan, sokakta vatandaşla konuşan, onların derdini bana aktaran, onları raporlayan, onları rakamlara döken anketör. Teksin, Başkan’ın vatandaşla arasındaki köprüyü oluşturan bir yapı. Vatandaşlarımızın da sığınacağı bir liman. Vatandaşlarımızın dert babasıdır Teksin” ifadelerine yer vermişti.

Mersinliler hem telefonlarına indirdikleri Teksin uygulamasından hem Alo 185 üzerinden hem de 0 324 185 00 00 numaralı WhatsApp ihbar hattından Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşabiliyor. Çağrı operatörleri ise kısa sürede vatandaşların talep, şikayet ve önerilerini çözüme kavuşturuyor.

“Yaklaşık 1,5 milyona yakın bir çağrı karşılama oranımız var”

Teksin İletişim Koordinasyon Merkezi Koordinatörü, Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürü Ezgi Ayhan, “Teksin, 16 Temmuz 2020 itibariyle ‘tek noktadan çözüm merkezi’ sloganıyla faaliyet gösteren bir birim. Gerek çağrı merkezi üzerinden gerek WhatsApp ihbar hattımızdan gerekse irtibat noktalarımızdan bize ulaşan vatandaşların taleplerini, şikayetlerini, dileklerini, önerilerini ilgili birimlerce çözümleyen ve bunu Başkanlık Makamı'na raporlayan bir platformdur. Bu süreç içerisinde yaklaşık olarak 1,5 milyona yakın bir çağrı karşılama oranımız var. Bunun yaklaşık 950 bini kayıt altına alındı. Kayıt altına alınan durumlar; dairelerce istişare edilip çözümlenmeye yönelik olan vatandaş talepleri. Bunlar da Teksin’in koordinasyon merkezi aracılığıyla ilgili birimler içerisinde yoğrulup çözümlenip sonuca ulaştırılmakla belirlenen konular” dedi.

“Teksin mobil uygulama vatandaşlarımızın cebine girebildiğimiz sanal nokta”

Ayhan, Teksin mobil uygulamasından da bahsederek, “Mobil uygulama vatandaşlarımızın cebine girebildiğimiz sanal nokta. Belediyenin sanal ayağı aslında. Mobil uygulamayı kullanarak vatandaş nasıl operatörlerimize bir tuşla ulaşabiliyorsa, yazarak bize bütün taleplerini, şikayetlerini iletebilirler.Genel olarak belediyeciliği cebe indirmiş olduğumuz bir merkez diyebilirim mobil uygulama için”diye konuştu.  Ayhan,vatandaşların uygulamayı indirdiklerinde Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri, birimleri, duyuruları, haberleri, otobüs saatleri gibi birçok birimi ile ilgili bilgi edinebildiklerinin altını çizdi.

Teksin’in belediyeciliğin 7/24 hizmet veren ayaklarından biri olduğunu sözlerine ekleyen Ayhan, “Bunun öncesinde vatandaşlar belediyeye ulaşmak istediğinde, bir çözüm aramak istediğinde belki 10’da 1’i ulaşabiliyordu, sorununu izah edebiliyordu veya edemiyordu.Teksin uygulaması ile vatandaşlarımızın belediye konusundaulaşmak istediğine ulaşamama gibi bir ihtimali kalmadı” dedi.

Teksin, vatandaşla BaşkanSeçer’in arasındaki köprüyü kısalttı

Ayhan, Teksin sayesinde Mersinliler ile Başkan Seçer arasında bir köprü kurulduğunu belirterek, “Vatandaş ile Başkanımız Sayın Vahap Seçer’ibirbirine daha da yakınlaştırdığı için Teksin’in önemi çok büyük. Teksin’inanaliz boyutu da çok önemli. Çünkü Teksin, aldığı taleplerin nasıl çözümlendiğini, hangi noktadan hangi talep geldi, hangi yaş grubu hangi talebe yönelmiş, bunun analizini ve istatistiklerini tutarak Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e bu doneyi verebilmiş oluyor. Başkanımızın zaten önem verdiği nokta burada başlıyor”diye konuştu.

“Vatandaşın nabzı ne ise Teksin’in istatistiklerine bu yansıyor”

Talepler, şikayetler ve öneriler doğrultusunda Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde bir yol haritası çizdiklerini söyleyen Ayhan, “Vatandaşın nabzı ne ise Teksin’in istatistiklerine bu yansıyor.Yansıyan istatistikler doğrultusunda da bir yol haritası ortaya çıkıyor ve bizzat Başkanımız Sayın Vahap Seçer öncülüğünde bu yol haritasını çizmiş oluyoruz.Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda olan her talebi büyük bir titizlikle çözmeye çalışıyoruz. Fakat bizim yetki ve sorumluluğumuzda değilse de, biz bunu mutlaka ilgili ilçe belediyesi veya kurumla gerekli kontakları kurup vatandaş taleplerini yetki ve sorumluluğun olduğu birimlere iletiyoruz. Bu yönde de bir köprü kurmuş oluyoruz. Bize ulaşmak isteyen vatandaşlarımıza her an, her noktadan, mobil uygulamadan, operatörden, operatör arkadaşlarımız aracılığıyla WhatsApp’tan 7/24 hizmet vermeye hazırız. Bir tık kadar yakınız”ifadelerine yer verdi.

“7/24 tüm vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz”

Mersin Çağrı Merkezi’nde operatör olarak görev yapan Melike Gürleyen, “Bizler vatandaşlarımızdan gelen talep, öneri ve şikayetlerin ilgili birimlere aktarılmasından sorumluyuz. Burada şöyle bir nüans var; vatandaşlarımızdan gelen talepleri en iyi şekilde anlamak, en hızlı şekilde ilgili birimlere iletmek ve çözümlenmesini sağlamak maksadıyla 7/24 tüm vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz.Vatandaşlar bizi gün içerisinde herhangi bir saatte arayabildikleri için, bizi artık ailelerinden bir parça olarak görmeye başladıkları için birçok defa arıyorlar. Tekrar bizimle, aynı kişiyle görüşmek istiyorlar. Taleplerini tekrar iletiyorlar. Bu şekilde tabii ki birçok kez gün içerisinde konuştuğumuz vatandaşlarımız var” dedi.

Gürleyen, kimi zaman vatandaşlardan yüzleri güldüren talepler de aldıklarını söyleyerek, bir talebi anlattı. Gürleyen, “Etkinlikler kapsamında hem Mersin hem Mersin dışında vatandaşlarımız etkinliğe katılmak için aradıklarında; mesela bir vatandaşımız Adana'dan aramıştı. Sefo’nun konserine katılmak istediğini fakat tren saatleri uymadığı için gelemediğini, Başkanımıza çok güvendiğini,bu konuda da kendisinden destek beklediğine dair bir kayıt almıştım. Tren saatleri konserin çıkışına yetişmediği için ‘gelemiyoruz, çok gelmek istiyoruz.’ diye talepte bulunmuşlardı” dedi.

“7/24 hangi konuda sıkışırlarsa biz buradayız”

Teksin Çağrı Merkezi’nin açılış gününden itibaren görev yapan Mustafa Tolga Öztürk, gerek çağrı gerek ihbar gerekse mobil uygulamadan aldıkları tüm talep ve şikayetleri anında değerlendirip sonuca ulaştırdıklarını ifade ederek, taleplerin mevsimsel olarak farklılaştığını da sözlerine ekledi. Öztürk,“Bu konuda elimizden geldiğince hızlı olmaya çalışıyoruz. Özellikle yoğun hava muhalefetinin olduğu dönemlerde ben başımdan geçen bir olayı anlatayım; burada yaylamızda yolların kapalı olduğu bir gündü, kar yağmıştı. Bir ailemizin yolda kaldığı ihbarı bize düştü. WhatsAppüzerinden konum bilgisini alarak ilgili ekibe ulaştırdık. En kısa zamanda da vatandaşımızın yolunu açarak seyahate devam edebilmesini sağladık. Buna benzer birçok yardımımız oldu” diye konuştu.Vatandaşlara ‘bir telefon uzağınızdayız’ diyen Öztürk, “7/24 hangi konuda sıkışırlarsa biz buradayız, hizmet için telefon başındayız, bilgisayar başındayız” diye konuştu.

Aysun Gım ise Teksin Mersin Çağrı Merkezi’nde bir gece mesaisinde aldığı bir çağrıyı anlatarak, “Bir arkadaşımızla birlikte gece vardiyasına kaldığımızda bir radyodan bizleri aramışlardı. Canlı yayındı. Canlı yayında bize bağlandıklarındaErdemli’de bir yavru kedinin yaralandığını ifade ettiler. Canlı yayında bizden oraya bir araç göndermemizi talep ettiler. İlgili dairemizle, daire başkanlarımızla görüşme sağladık. Oraya ivedi şekilde ekip yönlendirmesini sağladık ve kedimizi kurtarmıştık” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.