MERSİN MUT YALNIZCABAĞ GÖLETİ İNŞAATI BAŞLIYOR
5 Bin 760 dekar tarımsal araziyi modern sulamaya kavuşturacak olan "Mersin Mut Yalnızcabağ Göleti İnşaatı" işinin ihale süreci tamamlandı ve işin yapım sözleşmesi imzalandı.
Gündem
Yayın: 28 Mart 2025 - Cuma - Güncelleme: 28.03.2025 11:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Mersin’e yaptığı yatırımlarla Mersin’in verimli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Mersin’de inşa edilen su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
İhale Süreci Tamamlanan Projenin Yapım Sözleşmesi İmzalandı
"Mersin Mut Yalnızcabağ Göleti İnşaatı" yapım işinin ihale işlemlerinin tamamlanarak yapım sözleşmesinin imzalandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; “Projenin ihale süreci tamamlanmış olup, işin yapım sözleşmesini imzaladık. Projenin tamamlanmasıyla; Mersin’in, Mut ilçesinde kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan Yanlızcabağ Göleti sayesinde Çatakbağ ve Yalnızcağ Mahalleleri ile çevrelerindeki 5 Bin 760 dekar alanın tarımsal sulama suyu ihtiyacı karşılanacaktır.” dedi.
5 Bin 760 Dekar Tarımsal Arazi Modern Sistemlerle Sulanabilecek
İnşa edilecek olan göletin ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Mehmet Akif BALTA; “Karakütük Deresi üzerinde inşa edilecek olan ‘Mut Yalnızcabağ Göleti’ temelden 39 metre gövde yüksekliğine sahip olacak. 201 Milyon TL maliyetli Göletin tamamlanmasıyla 3.730.000 metreküp su depolanarak çiftçilerimizin hizmetine sunulacak. Gölet ve modern basınçlı boru sistem şebekesi ile yöredeki 5 bin 760 dekar alanın tarımsal sulama suyu ihtiyacı karşılanacaktır.” ifadelerini kullandı.
Projenin su tasarrufuna ve ekonomiye yapacağı etkilere de dikkat çeken Devlet Su İşleri Genel Müdürü; “2027 yılı sonunda tamamlamayı hedeflediğimiz Gölet sayesinde, modern kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesi neticesinde tarımsal sulamadaki iletim kayıpları minimum seviye indirilerek, yağmurlama ve damla sulamalara oranla su tasarrufu sağlanabilecektir. Ayrıca çiftçilerimiz sulamanın yanında, gübreleme ve ilaçlama konusunda da daha modern ve kolay yöntemler kullanabilecektir.
Ekonomiye yıllık 170 Milyon TL katkı sağlayacak olan Yalnızcabağ Göleti’nin Mersinli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, bu tesislerin yapımında en büyük destekçimiz olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Yorumlar (0)