Mersin’in 9 İlçesinde Yapılan Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri nin son bir hafta içerisinde 9 ilçede düzenlendiği 11 ayrı uyuşturucu madde operasyonlarında 15 şüpheli gözaltına alındı.

Asayiş Yayın: 22 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 22.09.2023 10:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yapılan açıklamaya göre; Uyuşturucu madde elde etmek amacıyla yasadışı ekilen Kenevir bitkisinin mevsim itibari ile uyuşturucuya dönüştürüldüğü zaman olması dolayısıyla Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri özel bir çalışma başlattı.

Jandarma ekipleri yasadışı ekime karşı bağ, bahçe ve ormanlık alanlarda drone ve narkotik köpeklerinin de katılımı ile yaptıkları araştırma sonucunda 9 İlçede (Tarsus 1, Erdemli 2, Mut 2, Bozyazı 1, Çamlıyayla 1, Gülnar 1, Toroslar 1, Mezitli 1, Silifke 1 ) 11 ayrı operasyon icra etti.

Yapılan  operasyonlar sonucunda (18) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanarak adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklandı, 15’si tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 1 şüphelinin Jandarmadaki işlemleri ise devam ediyor.

Operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda 9 kilo 452 gram kubar esrar, 566 kök kenevir bitkisi, 13 gram kenevir tohumu, 4 adet hassas terazi, 17 adet uyuşturucu hap, 8 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 7 kilogram bandrolsüz tütün, 2 bin 400 adet filtre ve 1 adet tabanca ile suçtan elde edilen 12 bin TL paraya Jandarma tarafından el konuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.