Tarsuslular Ankara’da Aşure Gününde Buluştu

Ankara Yenimahalle Kaymakamı hemşehrimiz Çağatay Türker Halim’ in hazır bulunduğu ve7’den 70’e çok sayıda Tarsuslunun ve konukların katılımıyla gerçekleşen etkinlik Tarsuslu hemşehrimiz Seçkin Aypek’in işlettiği Baraka Sanat Kafe’ de gerçekleşti.

Gündem Yayın: 15 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 15.08.2023 10:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TADER Başkanı Semih Özsu Aşure Günü ile ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi;

 ‘’Bereketin, paylaşmanın ve manevi duyguların en üst seviyede yaşandığı Mübarek Muharrem ayında sizlerle bir arada olmak temennisiyle düzenlediğimizAşure Günümüze hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Özsu; bu anlamlı buluşmaya sponsor olarak katkı sunan Mega Mühendislik Firması sahibi ve TADER Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Yıldırım ile TRS Grup Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Hakan Oktay’ a ayrıca teşekkür etti.

 

Özsu konuşmasına şöyle devam etti; ’Kuruluşumuzdanbugüne kadar TADER çatısı altında yaptığımız ulusal ve uluslararası birçok etkinlik ile siz değerli hemşehrilerimizi bir araya getiriyoruz. TADER Tarsus’ un tanıtımına ve hemşehrilerinin sorunlarına yardımcı olma gayretindedir.Bu amaç doğrultusunda birlikteliğimizin ve dayanışmamızın güçlenmesi için faaliyetlerini her alanda sürdürme kararlığındadır.

Bu kapsamda geleceğimizin teminatı Üniversiteli öğrencilerimize sizlerin bağışları sayesinde TADER artık burs veren bir dernek haline gelmiştir. Son iki yılda kurmuş olduğumuz Burs Fonu sayesinde Türkiye genelinde eğitim görmekte olan ihtiyaç sahibi Tarsuslu öğrencimize burs vermenin mutluluğunu yaşadık. Amacımız gençlerimizin öğrenim hayatlarında onlara bir nebzede olsa destek olmaktır. Bu nedenle bu yılda 100 öğrencimize burs vermeyi hedefliyoruz. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz’’ dedi.

 

Son günlerde gündemde olan Tarsus’ un İl olması hususunda da görüşlerini dile getirenÖzsu;MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ nin gündeme getirdiği Türkiye Cumhuriyeti’ nin 100. Yılında 100 İl söylemini önemsiyor ve İl olmayı her yönüyle hak eden bir ilçe olduğumuza olan inancımızla TADER olarak sonuna kadardestekliyoruz. Bu konuda Tarsus olarak siyasi farklılıkları bir kenara bırakarak,STK’lar, Odalar, Muhtarlarımız, bürokratlarımız, akademisyenlerimiz, iş insanlarımız,çiftçilerimiz, Yerel yöneticilerimiz, Milletvekillerimiz ile birlikte gerek Tarsus’ta gerekse diğer illerimizde ve Yurt dışında yaşayan tüm Tarsuslular olarak tek vücut, tek bilek ve te yürek olarak kenetlenmeli bu konuda hepimiz üzerimize düşen görev ve sorumluluk bilinciyle Tarsus ortak paydasında birleşip, kararlı bir şekilde ‘’Tarsus İçin El Ele’’ vermeliyiz diyen Özsu ; ‘’Yolumuz Açık, Hedefimiz Yakın Olsun’’diyerek sözlerini bitirdi.

Hoş sohbetlerin yapıldığı Aşure Günü, bir sonraki etkinlikte buluşmak temennisiyle sona erdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.